28
Eylül
2024
Cumartesi
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

BAKIRKÖY'DE PROJELER YARIŞI

CHP, mevcut Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile seçime katılırken, AKP iş dünyasının tanınmış ismi Oğuz Satıcı ile iddialı. DSP eski Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı ile yarışı önde bitirme hesabında

Bakırköy, 29 Mart’ta zorlu bir tercih yapacak. CHP, mevcut Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile iddiasını sürdürürken; AKP iş dünyasının tanınmış isimlerinden Oğuz Satıcı, DSP ise eski Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı ile CHP’yi zorlamaya hazırlanıyor.

Adaylar yarışa iyi hazırlanmış; sağlıktan ulaşıma, eğitimden spora, vaadleriyle dikkat çekiyorlar. Projeler arasında ilçe sınırları içerisinde yeni imar planından ücretsiz kablosuz internet ağı kurmaya, her mahalleye yüzme havuzu açmaktan ücretsiz diş kliniği hizmetine kadar Bakırköylülerin tercih yapmakta zorlanacağı çok sayıda vaat mevcut.

Hizmette sınır yok

CHP, Bakırköy’de 2004 seçimlerinde yüzde 43, 2007’de ise yüzde 50 oy oranına sahip olmuştu. En yakın rakip AKP ise 2004’te yüzde 25, 2007’de ise yüzde 23’te kalmıştı.

Bakırköy’de 29 Mart yarışı AKP, CHP ve DSP adayları arasında geçecek gibi görünse de, MHP Operatör Doktor Esra Bicik’le, Saadet Partisi Avukat Adem Yıldırım’la oy toplamaya çalışacak. Bakırköy’de seçim kıran kırana geçecek.
İşte nedenleri:

Ateş Ünal Erzen, Türk otomotiv sanayindeki başarılı kariyerinin ardından CHP’den siyasete atılmış ve 2004 yılında Bakırköy’e belediye başkanı seçilmişti. Başta CHP’nin Erzen’i tekrar aday göstermeyeceği yolunda dedikodular olsa da, Genel Başkan Deniz Baykal Bakırköy’de risk almak istemedi. Erzen, seçimlere az bir zaman kala uygulamaya koyduğu, Bakkart projesiyle dikkat çekiyor. Kartın sunduğu inanılmaz olanaklar arasında; yüzde 50’ye varan indirimli alışverişler, ücretsiz tiyatro, konser, gezi ve sağlık hizmetleri bulunuyor. Erzen’in projeleri arasında her mahalleye bir kreş ve yüzme havuzu açılması dikkat çekerken, ücretsiz diş kliniği; tüm ilçeye ücretsiz kablosuz internet ağı, “Alo Kaza Yaptım Hattı”, otomatik yeraltı otoparkları, her eve aile hekimi ve kent müzesi de var.

Satıcı’nın önceliği deprem

CHP’nin kalesi görünümündeki Bakırköy’de oldukça iddialı bir adayla çıkan AKP yönetimi ise Oğuz Satıcı’nın projelerine güveniyor. Bakırköy’ü herhangi bir siyasi görüşün ya da partinin kalesi gibi görmenin yanlış olduğunu anlatan Satıcı, Bakırköy‘de seçimi kazanacağına inandığını söylüyor.

Satıcı’nın projeleri arasında deprem ön planda. Ahmet Mete Işıkara başkanlığındaki depremle mücadele ekibiyle “Acil durum yönetim planı” oluşturan Satıcı, afet sırasında can kayıplarını en aza indirgeyecek bir sistem kurmayı planlıyor. Bakırköy’e yeni bir imar planı sözü veren Satıcı, seçildiği takdirde Özgürlük Meydanı’nı yenileyecek, ücretsiz ring seferleri, kavşaklar, yeraltı otoparkları yapacak. Sahil hattı ise deniz sporlarına da imkân veren turistik bir bölge haline getirilecek.

‘İşsiz kalmayacak’

DSP’nin adayı, eski belediye başkanı Ahmet Bahadırlı ise, ekonomik elektrik üretimi sağlayan “Hybrid” projesini dünyada ilk kez mahalle ölçeğinde kurmayı vaat ediyor. Seçildiği taktirde tekli ray sistemini kuracak Bahadırlı’nın en iddialı vaadi, bölgede işsizliği sona erdirmesi. Çarşıya alışverişe gelenler için çocuk bakım merkezi açmayı vaat eden Bahadırlı, Yeşilköy’e de 10 adet fayton getirecek.
Ancak partilerin tüm vaadlerine rağmen CHP’nin 2007’de bu bölgede yüzde 50 oya ulaştığı dikkate alınınca, Ateş Ünal Erzen’in rakiplerinin bir adım önünde olduğu sonucuna ulaşılıyor.

 

Şükran Pakkan - Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 20:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?