27
Haziran
2024
Perşembe
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Ceber hareketliliği

Gözaltında tutulduğu karakolda ve kaldığı cezaevinde gördüğü işkence sonucu öldüğü öne sürülen Engin Çeber ile ilgili açılan davanın 4. duruşması bugün görülüyor.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesi adliye önünde toplanan Halk Cephesi üyeleri sloganlar atarak, suçluların cezalandırılmasını istedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ile Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akın Birdal da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşma öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Milletvekili Çetin Soysal, İnsan Hakları Komisyonu'nda da yaptıkları çalışmalarda Engin Çeber'in işkence sonucu öldüğünün belirlendiğini anlatarak, "Biz bu davayı takip edeceğiz, onun için buradayız. İşkence bir insanlık suçudur, bunu yapanlar hesap vermelidir" dedi.

Belediye Başkan Adayı Akın Birdal ise Engin Çeber'i işkence ile öldürenlerin ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi. Engin Çeber ailesinin avukatı Taylan Tanay da bugünkü duruşmaya işkence yaptıkları öne sürülen 13 polisin gelmesi gerektiğini belirterek, "Ama henüz gelip gelmeyecekleri konusunda bir bilgim yok. İşkence ile ilgili görüntülerin de duruşmada izlenmesi bekleniyor" şeklinde konuştu.

Baba Ali Tekin de oğlu Engin Çeber'in hapishaneye sağlam girdiğini ancak ölüsünün çıktığını ifade ederek, "Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 15:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?