29
Haziran
2024
Cumartesi
HENDEK - SAKARYA

Eğitim engel tanımaz

Altı Nokta Körler Derneği ile Hendek Belediyesi işbirliğiyle 'Engelliler İçin Bilgisayar Kullanımı Kursu' açıldı. 162 saat süren kursu başarıyla tamamlayan görme engelliler için sertifika töreni düzenlendi.

Kurs binasında gerçekleştirilen törene Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de katıldı. Kurs hocası ve Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şube Başkanı Yüksel Başkesen, törende yaptığı konuşmada, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'ye katkılarından dolayı teşekkür ederek kurs hakkında bilgi verdi.

Başkesen, kursun bugün hayata geçirilmesinde en büyük katkıyı sağlayan Başkan Ali İnci'nin engelliler konusundaki duyarlılığının Sakarya'daki tüm yöneticilerde olmasını diledi. 162 saat süren programa bilgisayar sayısı kadar kursiyer aldıklarını belirten Başkesen, şöyle konuştu: "Burada hedefimiz sadece engelli kardeşlerimizi değil onların ailelerini de eğitmeyi hedefliyoruz."

KARDEŞLERİMİZİ TEKNOLOJİYLE BULUŞTURDUK
Belediye Başkanı İnci de, oluşturulan bilişim sınıfının işlev halde olmasından mutluluk duyduğunu belirterek "Bu hizmeti yaptığımızda atıl halde kalması bizi üzerdi. Kullanılması ve çok fazla insana hizmet etmesi için evlere bilgisayar vermektense böyle bir sınıf oluşturmayı hedefledik" dedi. Şu an bu kardeşlerimizi teknolojiyle ve dünyayla buluşturduklarını anlatan İnci, şöyle konuştu: "Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Kalkınma, öğrenme, bilgilenme toplumun her kesimiyle olursa bir ülke ilerleyebilir.

Bütün organların aynı anda çalışması gerekiyor. Ülkemiz bunu başaracaktır. Son dönemde engellilere tanınan haklar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Ben bu kursa katılan tüm arkadaşları tebrik ediyorum."  Belediye Başkanı Ali İnci'den sertifikalarını alan görme engelliler büyük sevinç yaşadı. Kursiyerler, bilgisayar kullanacaklarından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 12:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?