29
Haziran
2024
Cumartesi
HENDEK - SAKARYA

Hendek'e hayran kaldılar

Sakarya'nın Hendek ilçesine gelen İspanyol, Yunan ve İngiliz öğretmenler ilçeye hayran kaldılar.

Hendek Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun da görev aldığı “Dönüşüm projesi” kapsamında Hendek ilçesine gelen İspanyol, Yunan ve İngiliz öğretmenler Selman dede ve Bayraktepe tesislerini gezdiler.

Projede yer alan İspanyol, Yunan ve İngiliz öğretmenler ile Bartın Cumhuriyet ilköğretim okulu öğretmenlerinden oluşan 21 kişilik heyet, Hendek Belediye Başkan vekili İbrahim Cömert tarafından Selman dede mesire alanında ağırlandı ve misafir heyete barbekü ikramında bulundu. Misafirleri ile yakından ilgilenen Belediye Başkan vekili Cömert, daha sonra yabancı konuklarına Bayraktepe Sosyal Tesislerini gezdirdi. Bayraktepe'de bulunan Etnografya müzesini gezen heyete daha sonra Türk devletlerini simgeleyen rölyef ve bayrakların anlatımı İngilizce olarak yapıldı.

Ziyaretle ilgili olarak misafirlerini Hendek'te ağırlamaktan mutlu olduğunu belirten okul müdürü Muammer Çelebi, “Dönüşüm projesinde rol alan Avrupa okullarının temsilcilerini ilçemizde ağırlamaktan onur duyduk. Bizlerde aynı Proje kapsamında onların ülkelerini ziyaret ettik. Bu projenin amacı kültürel işbirliğine katkıda bulunmaktır. Hendek Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyorum. Belediye başkan vekilimiz İbrahim Cömert'e istinaden Hendek Belediyemize bizlere katkılarından dolayı okulumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Okul müdürü Muammer Çelebi projenin finalinin 4 Haziran günü Bartın Cumhuriyet İlköğretim okulunda yapılacak törenle sonlanacağını belirtti. Bayraktepe'ye görsel güzellik katan uçak önünde fotoğraf çektiren heyet tesislerden ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 10:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?