29
Haziran
2024
Cumartesi
HENDEK - SAKARYA

Liseden kompozisyon yarışması

Hendek ilçesinde bulunan Atike Hanım Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği ve bir işadamının sponsorluğunda kültür edebiyat kulübü rehberliğinde kompozisyon yarışması düzenledi.

Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği ve bir işadamının sponsorluğunda kültür edebiyat kulübü rehberliğinde "Söylediklerinize katılmıyorum, ancak bunları söyleme hakkını ölünceye kadar savunacağım" sözünü fikir özgürlüğü, insan hakları ve demokrasi açısından ele alan bir kompozisyon yarışması düzenlendi.

Yarışmaya sadece Atike Hanım Anadolu Lisesi öğrencileri katılacak. Yarışma katılacak öğrencilerin, 18 Şubat - 01 Mart tarihine kadar hazırlık çalışmalarını yaparak 02 Mart 2009 Pazartesi günü isimlerini edebiyat öğretmenlerine bildirmeleri gerekiyor. 02 Mart pazartesi günü öğrenciler yarışmaya alınacak. Atike Hanım Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği yetkilileri, düzenlenen yarışmanın amacını şu şekilde açıklıyor:

"Ülkemizin Avrupa Birliği'ne üye olma sürecinde demokrasi ve insan hakları konusundaki anlayışın gelişmesi ve kökleşmesi için bu konuda öğrencileri bilinçlendirmek. Gerek dünya gerekse ülkemiz insanlarının barış içerisinde yaşayabilmesi için gerçek manada fikir özgürlüğünün olması gerekmektedir. Ayrıca bilimsel gelişmenin gerçekleşmesi ve özgür düşüncenin bütün bireylere hakim olması için bu tür etkinliklerin çok faydalı olacağı inancıyla öğrencilerin zihnen gelişmelerine çok büyük katkılar sağlayacağını savunuyoruz. " Yarışmada birinci olan öğrenciye 600 dolar, ikinciye 300 dolar ve üçüncüye de 100 dolar ödül verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 17:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?