29
Haziran
2024
Cumartesi
HENDEK - SAKARYA

Selman Dede Camii açıldı

Hendek Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan Selman Dede Camii, düzenlenen programla ibadete açıldı.

Selman Dede Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Selman Dede'yi anma programı düzenlendi. Programda Selman Dede, Kur'an bülbüllerinin okudukları Kur'an-ı Kerim ve ilahiler ile anıldı. Programda Selman Dede Derneği Başkanı Oktay Bir, dernek olarak büyük gayretler sonucunda Selman Dede Camii'nin tamamlandığını belirterek, "Derneğimize katkılarından dolayı başta Belediye Başkanımız olmak üzere İlçe Müftümüze ve hayırsever işadamlarımız ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bir zamanlar üzeri sadece küçük bir branda ile kapalı olan Camimiz bugün sağlanan katkılarla bu hale geldi. Artık camimiz ihtiyaca cevap verecek hale geldi. Allah hepimizin hayrını kabul etsin. Camimiz hepimize hayırlı olsun" dedi.

Hendek İlçe Müftüsü Şükrü Balkan, Selman Dede Anma Programı'na katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür ederek " Her yıl geleneksel hale getirilen ve bu yıl 11. si düzenlenen programda bir güzelliğe daha hep birlikte imza atacağız. Selman Dede Camii'miz büyük gayretler ve hayırseverlerin yardımlarıyla bitirildi ve halkın hizmetine sunuldu. Başta Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Günümüz hayırlı olsun" dedi.Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise, "Bu camiyi hep birlikte elbirliği ile yaptık.Bu eser hepimizin, gelecek nesillere devredecek olduğumuz bir eser.Burada bu yıl inşallah teravih namazları kılınabilecek.

Camiye emeği geçen ilçe müftüsü Şükrü Balkan ve dernek başkanlığına teşekkür ediyoruz" dedi. Selman Dede Mesire Alanı hakkında bilgiler aktaran Başkan İnci, "Bu alan 600 dönümlük orman arazisidir. 2000 yılında Orman Bakanlığı'ndan aldık ve imarını yaptık. Her gün ülkemizin her yanından gelen binlerce vatandaşımız burada hayatın stresini atarak rahatlıyor ve bizim kültür elçimiz oluyorlar.

Her türlü sosyal aktivitelere açık olan bu yere 8 km. uzaktan içme suyunu getirdik. Eserleri birlikte yaparsak birlikte sahip çıkarız"dedi Duanın ardından Selman Dede Camii'nin açılışı yapıldı. Caminin açılış kurdelesini Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İlçe Müftüsü Şükrü Balkan ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Muhammet Aydın dualar eşliğinde kestiler.
Öğlen namazının ardından topluca kılınan namazın ardından misafirlere etli pilav,ayran ve tatlı ikramları yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 18:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?