29
Haziran
2024
Cumartesi
HENDEK - SAKARYA

Şenlik hazırlığı

Hendek Belediyesi'nin her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği 11. Geleneksel Salman Dede´yi anma etkinlikleri ve sünnet şöleni, 11-12 Temmuz'da gerçekleşecek.

Her yıl çevre il ve ilçelerden binlerce kişinin katıldığı şölene bu yıl da çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. İki gün sürecek olan şölenlerin ilk gününde Salman Dede Derneği'nin Salman Dede´yi anma etkinliği gerçekleşecek. 12 Temmuz Pazar Günü programında ise çarşı merkezinde mehteran takımıyla başlayacak olan etkinlikler Salman Dede Mesire Alanı'nda devam edecek.

Mesire alanında yapılacak olan güreşler saat 11.00´de başlayacak. Vatandaşlar, güreşleri herhangi, bir ücret ödemeden izleyebilecekler. Etkinlikte ayrıca 2010 güreş ağası da seçilecek. 2009 Salman Dede Güreş Ağası ve ilk hanım ağa Hülya Gedik Sadıklar da ağa çadırında misafirlerini ağırlayacak. Program akşam saatlerinde sona erecek. Etkinliğe katılanlara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edilecek. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, şölene tüm halkı davet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 16:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?