16
Eylül
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

Vali, 'Yılın Ayısı'nı teşhir edecek mi ?

Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Serdar Irmak Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt, trafikte en iyi şoförün yanı sıra en kötü şoförün de yılın ayısı seçilebileceğini bir kez daha hatırlattı.

Türkiye’nin trafik kazalarında her yıl on binlerce vatandaşını bir hiç uğruna kaybettiğini söyleyen Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt, "Bayrak, vatan, millet uğruna olsa hepimiz seve seve şehit olmaya hazırız; ancak trafik kazalarında bir hiç uğruna ocaklar sönüyor. Türkiye’de trafik kazalarının tek sebebi kurallara uymamak. Yollar kötü deniyor, Karadeniz’de bir tane otoyol yok, yollar son derece kötü; ama orada çok az kaza meydana geliyor. Çünkü insan dikkatli gitmek zorunda. Kurallara uyup dikkatli gidildiği zaman bu kazalar olmaz" dedi.

Afyon’da yine Trafik Haftası kutlamalarında ağzından bir laf çıktığını dile getiren Vali Özyurt, "Yılın şoförünü seçiyoruz da, yılın en kötü şoförüne ne demeliyiz? Yılın ayısı diyelim ona da dedim. Ben oradayken uzun süre en kötü şoförü teşhir ettik topluma. Tabi teşhir etmek doğru değil; ama insanlarımızın bu seviyeye getirmemesi lazım" diye konuştu.

Mediha Mehmet Tetikol İlköğretim Okulu öğrencileri, programda polis elbiseleriyle şarkılar söyledikten sonra, şehir içinde polis amcalarıyla birlikte araçları durdurup sürücüleri bilgilendirici broşür dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 13:28:45
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 15:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?