8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Elektrik kabloları yer altına

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş (Tredaş) Genel Müdürlüğü tarafından Çorlu Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, karşılıklı sorunlar masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Tredaş Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, Dünya Bankası'ndan alınacak 1 milyar dolarlık kredi ile Trakya bölgesindeki hava hatlarının yeraltına alınacağını ifade etti.
Toplantıya, Tredaş Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, Tredaş Çorlu İşletme Müdürü Şadan Ozma ve Tredaş Çerkezköy İşletme Müdürü Haluk Ateş'in yanı sıra Çorlu, Çerkezköy, Saray İlçeleri ile Ulaş, Velimeşe, Veliköy, Büyükyoncalı, Karaağaç, Kızılpınar, Misinli, Marmaracık ve Beyazköy beldelerinin belediye başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Tredaş Genel Müdürü Ahmet Erdoğan yaptığı açıklamada, 20 bin kilometrekarelik bir alanda faaliyet gösterdiklerini belirtirken, 700 bin aboneleri bulunduğunu ifade etti.

Erdoğan, "Türkiye genelinde elektrik abonelerinin yüzde 46'sı mesken, yüzde 54'ü sanayi kuruluşudur. Bölgemizde ise bu rakam yüzde 74 sanayi, yüzde 26 mesken aboneliğidir. Tredaş olarak 3 milyar kw/h elektrik satışımız var. Daha önce 550 personelle bu kadar büyük bir alana hizmet vermeye çalışırken, personel sayımızı bin 10 kişiye çıkardık. Aslında Trakya elektriği erken alan bir bölge ama bir dönem unutulmuş bir bölge halini almış. Bu nedenle de hatların birçoğu miadını doldurmuş" dedi. Trakya'da hatların havadan geçtiğini kaydeden, Erdoğan, kötü hava şartlarında arızaların giderilmesi zorlaşıyor, çalışmalarımız neticesinde bölgemizi en az kesintinin yaşandığı yer haline getirdik. Ekip sayımızın artmasıyla birlikte kayıp ve kaçak oranında da büyük bir düşüş yaşandı. Bölgemizde kaçak ve kayıp elektrik oranı yüzde 9 civarında ancak bunun yüzde 7'si teknik nedenlerden kaynaklanan kayıp ve kaçaklardır. Önümüzdeki dönemde iyileştirme çalışmalarına hız kazandıracağız. 2006 Nisan ayı itibariyle kullanılmayan direklerin tamamı kaldırılacak. Dünya Bankası'ndan alınan 1 milyar dolarlık kredi ile il ve ilçelerdeki hava hatları yeraltına alınacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 16:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET ÖZCAN IP: 85.98.1.xxx Tarih : 12.06.2006 19:12:17
Ülkeye hizmet ibadetin diğer halidir. 1 milyar dolar borçlanılsın tabi, ama yarın o borcuda hazineye devretmek suretiyle şirketi yarı fiyatına peşkeş çekerlerse çirkin olan o. Tekirdağ içki fabrikasını diğerleriyle birlikte toplam 293 milyon dolara peşkeş çektiler(stoklarıyla beraber)sn.Hüsnü DOĞAN'ın yönetim kurulu başkanı olduğu mey içkiye.Muhterem şirket yöneticileri! Şirket hissesinin %90 ınını 900 milyon dolara Amerikalılara daha birkaç gün önce sattı. İyi para Sayın maliye bakanımız babalar gibi satarım diyor ve satıyor tabi. Sn. Genel müdür Devleti için üretip, Milletine hizmetin peşinde kutluyorum, başarılıda.Neyse atalar güzel bişey demiş.KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER.Saygılar sunarım.