8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Tekirdağ'da bile yasakladılar

Ünlü Tekirdağ rakısıyla tanınan Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 83. yıl dönümü alkol yasağıyla kutlandı. AKP’li belediyenin düzenlediği resepsiyonda konuklara alkol ikram edilmedi. CHP’li milletvekilleri konuyu Meclis’e götüreceklerini söylediler.

TEKİRDAĞ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 83’üncü yıldönümü nedeniyle verilen resepsiyonda Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Aygün, içki servisi yaptırmadı. Bu duruma tepki gösteren CHP milletvekilleri Enis Tütüncü ve M. Nuri Saygun ise konuyu Meclis’e taşıyacaklarını söylediler.

Belediye Kültür Merkezi’ndeki resepsiyona gelen konuklar, Belediye Başkanı Ahmet Aygün ile eşi Zehra Aygün tarafından kapıda karşılandı. Davete Vali Ahmet Özyurt, eşi Ayşe Özyurt, 8’inci Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Daysal, eşi Canan Daysal ve CHP milletvekilleri Enis Tütüncü, Mehmet Nuri Saygun ile diğer davetliler katıldı.

DAYATMA

Resepsiyonda alkollü içki verilmezken, CHP Tekirdağ İl Başkanı Burhan Karaevli, davetteki gazetecilere dönerek durumun gündeme getirilmesini istedi.

CHP Tekirdağ milletvekillerinden Enis Tütüncü ve M. Nuri Saygun da AKP iktidarının ‘dayatma’ yaptığını öne sürdü. CHP’li milletvekilleri, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacaklarını açıkladılar.

ŞAŞIRDIK

Milletvekili Enis Tütüncü, Tekirdağ Belediyesi’nin ‘alkol’ tutumu karşısında şaşırdığını belirterek şöyle konuştu:

‘Bu konuda Başkan Ahmet Aygün’le konuşmadım. Anlayışla karşılamaya çalışıyorum, ancak anlamak kabil değil. Ben içki tutkunu bir insan değilim ama seçme hakkımı da kimse kısıtlayamaz. Hıristiyanlıkta Allah’la kul arasında papaz vardır, ancak İslamiyet’te böyle bir şey yok. Bu, dayatmadan başka bir düşünce olamaz.’

Milletvekilli Mehmet Nuri Saygun ise 1921 - 1930 yılları arasında bile yaşanmayan bu dayatmanın bugünlerde ortaya çıkmasının hayret verici olduğuna işaret etti.

BAŞKANIN TASARRUFU

Belediye yetkilileri son 5 yıldır kurtuluş kutlamalarının ramazan ve bayramlara denk geldiğini, bu nedenle resepsiyon düzenlenmediğini belirtirken, bu yıl alkol servisi yapılmama kararının ise başkanın tasarrufu olduğunu söylediler.

Şehitlere kadeh mi kaldıralım

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, alkol yasağıyla ilgili konuya ilişkin soru üzerine şöyle konuştu: ‘Burada şehitlerimiz var. Onlara kadeh mi kaldıracağız? Millet bizi bilerek seçti. CHP’liler çok çalışsınlar, belediye seçimlerini kazansınlar, o zaman gelip içki servisi yaparlar, isterlerse yolları da şarapla yıkarlar. Ben milletten su parası topluyorum, parasını vermeyenin suyunu kesiyorum. Topladığım bu paralar ile davetlerde millete içki mi ikram edeceğim? Milletin parası ile içki servisi olmaz.’



Uğur ADUTALP/DHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 10:45:42
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 10:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?