16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Türk Ocağı'ndan konferans

Tekirdağ Türk Ocağı tarafınfan düzenlenen 'Türkiye Üzerine Oynanan Oyunlar ve Büyük Ortadoğu Projesi' konulu konferans, Belediye Kültür Merkezi'nde geniş katılımla gerçekleştirildi. Kıbrıs Milli Koordinasyon Komitesi Başkanı Yakan Cumalıoğlu, Harp Akademileri Eski Komutanı Emekli Orgeneral Necati Özgen ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Gürses'in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Türkiye ve bulunduğu bölgenin geleceği masaya yatırıldı ve yapılması gerekenler tartışıldı.

Konferansın oturum başkanlığını üstlenen Kıbrıs Milli Koordinasyon Komitesi Başkanı Yakan Cumalıoğlu, Türkiye'nin tehlikli bir süreçten geçtiğini belirterek, olası bir "Kürt Devleti"ne karşı teyakkuzda olunması gerektiğini söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Emekli Orgeneral Necati Özgen, Türkiye'nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Ülkemiz için şu anda en büyük tehlike iç tehdit. Dışarıdan her ne gelirse gelsin bu ülke her zaman ayakta kalır, ancak bizi içten parçalamaya, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyelim. Türk Silahlı Kuvvetleri olduğu sürece bu ülke her zaman emin ellerdedir" dedi.

Hükümetin özellikle terörle mücadele konusunda herhangi bir somut adım atmadığını iddia eden Özgen, yapılması gereken tek şeyin psikolojik harekat olduğunu ileri sürdü. Konferansa Tekirdağ Türk Ocağı Başkanı Dr. Fikret Yıkılmaz'ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Sedat Oktar, Emniyet Müdürü Cemil Demir, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 12:55:05
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 22:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?