16
Eylül
2024
Pazertesi
YAŞAM

Tekirdağ'da Trak izi

Tekirdağ Arkeoloji Müdürlüğü tarafından yapılan kazılarda bir çok tarihi eser ve kalıntı ortaya çıkarıldı. Tekirdağ'da gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda Traklar'a ait birçok tarihi eser ve kalıntı ortaya çıkarıldı. Tekirdağ Arkeoloji Müzesi Müdürü M. Akif Işın, Tekirdağ'ın Trakya'da, tarihin en yoğun yaşandığı yerlerden biri olduğunu söyledi.

Tekirdağ'a yaklaşık 13 km mesafede Karaevli ve Menekşe Çatağı adı verilen bölgede kazı çalışmalarını sürdüren ekipler, birçok tarihi eseri ortaya çıkardı. Özellikle Traklar'a ait flip ve reomestalkes sikkelerle birlikte, kale duvarına benzeyen sur kalıntılarını da ortaya çıkardıklarını söyleyen ve kazı yeri hakkında bilgi veren Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürü M. Akif Işın, çalışmalara 18 öğrenci ve 24 işçi ile beraber Temmuz ayında başladıklarını belirtti.

Işın, "Gece gündüz demeden kazılarımızı sürdürdük ve neticede birçok esere rastladık. Traklar'a ait olduğunu düşündüğümüz tarihi eserleri kayıt ve tescili için anıtlar kuruluna gönderdik" dedi.

Menekşe ve Karaevli Çatağı olarak tabir edilen bölgenin Trakya'da tarihin en yoğun olarak yaşandığı bölgeler olduğunu söyleyen Müdür Akif Işın, ortaya çıkarılan bu tarihi eserlerin Tekirdağ’ın turizminin gelişmesine katkıda bulunacağının altını çizdi.

Mehmet Aycan - Kenthaber / Tekirdağ
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2005 Pazar 14:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?