16
Eylül
2024
Pazertesi
YAŞAM

Uçan Süpürge Tekirdağ'da

Türkiye geneline kadınlara yönelik çalışmalar yapan kadın kuruluşu "Uçan Süpürge", 2003 yılında başlattığı ve 81 ili kapsayan "Köprüler Kuruyoruz" projesinin 76. durağında Tekirdağ'da kadınlarla biraraya geldi.

Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen film ve söyleşi programında, kadın sorunları konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Uçan Süpürge Genel Koordinatörü Halime Güner, "Köprüler Kuruyoruz Projesi, farklı il ve bölgelerdeki kadınların, tüm farklılıklarına karşın kadın ortak paydasında buluşmaları ve birbirlerine deneyimlerini aktarmaları için ortam yaratmak, kadınları yerel yönetimlerle buluşturarak sorun, talep ve beklentilerini dile getirmelerine yardımcı olmak amacını taşıyor. Bu bağlamda projemiz katılımcı demokrasinin en somut örneklerinden biridir" dedi.

Etkinliğe katılan Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Özcan, kadın sorunlarını gündeme getirerek çözüm arayan uçan süpürge kuruluşuna belediye olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.
Programda gösterilen filmi izleyen kadınlar, gösterimin ardından yapılan sohbette, izledikleri filmler üzerinde kendi yaşantılarını, deneyimlerini, sorunlarını anlatıp çözüm konusunda fikir alışverişinde bulundu. Belediye Kültür Merkezi'ndeki programa Vali Yardımcısı Sedat Oktar'ın yanı sıra kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kız öğrenciler ve Tekirdağlı kadınlar katıldı.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 13:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?