Türkiye gazetesi köşe yazarı Ekrem Buğra Ekinci, İstanbul'daki sel felaketinin bir benzerinin 1563 yılında da yaşandığını, hatta Kanuni Sultan Süleyman'ın da sarayda mahsur kaldığını yazdı.
Sağanak yağış sonrasında İstanbul'da meydana gelen sel felaketinin bir benzerinin 1563 yılında da gerçekleştiği, sarayda mahsur kalan Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın da çatıya çıkarak canını zor kurtardığı belirtildi.
Türkiye gazetesi köşe yazarı Ekrem Buğra Ekinci, olayın nasıl gerçekleştiğini şöyle anlattı: "1563 senesi Eylül ayının 20'sinde Yeşilköy havalisinde ava çıktı. O zaman buralar bomboştu. Birden gök karardı. Misli görülmemiş bir yağmur başladı. Bir gün bir gece devamlı yağmur yağdı. Halkalı (Ayamama) Deresi taştı. Ortalık sele boğuldu. Padişah, 28 sene evvel suistimali sebebiyle Bağdad'da idam edilen defterdar İskender Paşa'nın Sefaköy'deki sarayına sığınmaya mecbur oldu. Saray da sular altında kalınca uzun boylu güçlü bir Enderun ağası padişahı sırtına alıp çatının altındaki bölmeye çıkardı.
Hadiseyi hikaye eden Selanik-i Mustafa Efendi, selin sarayı az daha yıktığını söyledi. Mustafa Efendi'nin aktardığına göre; bu afette Silivri ve Çekmeceler su altında kaldı. Köprüler yıkıldı. İnsanlar sandallarla tahliye edildi. Sular Edirnekapı ve Topkapı surlarını aşarak şehri istila etti. Evler yıkıldı, bahçeler sular altında kaldı. Çok kişi sele kapılıp gitti. 74 binaya yıldırım düştü. Şehre su taşıyan su kemerleri dolup yıkıldı. Bir yandan Kağıthane Deresi de taştı. Eyüp sular altında kaldı. Eyüp Sultan Türbesi'nde de sular yarım metre yükseldi. Şehir harp meydanına dönmüştü. Denizin suyu kahverengiye dönmüş, su kaynakları işe yaramaz hale gelmişti. Sel içinde su sıkıntısı çekilmeye başlandı."