Antalya'nın Alanya ilçesinde ayağından rahatsızlanan Alman kadının, Alman hükümetinin sağlık politikası nedeniyle tedavide geç kalınınca ayağının kesilmesine ilçede yaşayan Almanlardan tepki geldi.
Merkel'i ve hükümetinin sağlık politikasını protesto eden bir grup Alman ve Türk eylem yaptı.
Almanya'da özel bir şirketten emekli olduktan sonra 2004 yılında Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Avsallar beldesinde ev satın alan Ingrid Müller, kızı ve oğlunu Almanya'da bırakıp tatil beldesinde tek yaşamaya başladı. Bir süre önce periferik damar hastalığına yakalanan Alman kadın, Alanya Devlet Hastanesi'ne gitti. Ameliyat olması gereken ancak hastane yetkililerince ameliyat için uygun ünite olmadığı söylenen Müller, Özel Can Hastanesi'ne kaldırıldı.
Doktorların tüm müdahalesine rağmen sağ bacağı diz üstü kesilen kadının masraflarını, Almanya'daki sigorta şirketi yaş ilerlemesini gerekçe gösterip kabul etmedi. Zor durumdaki kadına Sosyal Faaliyetler Koordinasyon Birliği Derneği (SOFKOR) destek çıktı. Ameliyat masraflarının bir kısmın üstlenen dernek üyeleri, Alman hükümetini protesto etmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü eylem planı yaptı. Çoğunluğu Alman kadınlardan oluşan onlarca kadın, ellerinde Almanca ve Türkçe pankartlarla Atatürk Anıtı önünde toplandı. Anıt önünde pankart açan Alman ve Türklere müdahale eden polis, Kuyularönü Cami meydanı için izin alındığını söyleyerek oraya geçilmesini istedi. Bunun üzerine SOFKOR üyesi grup, ellerinde pankartlarla slogan atarak meydana doğru ilerledi. Cami önünde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, açıklama öncesi Almanlar yere oturup Almanya ve Başbakan Angela Merkel aleyhtarı slogan attı.
SOFKOR Başkanı Bilal Özünal, açıklamasında, "Tüm dünyaya yardım politikası güden kızıl haç örgütünün gerçekte yalan olduğunu, konsoloslukların ve elçiliklerin vatandaşlara karış aldıkları umursamaz tavırlarıyla her şeyin bir düzmece olduğunu görememek, dünyadaki en büyük yanlış ve bağnazlıktır. Kendi içinde zaten bir araya gelemeyen, ekonomisi gün geçtikçe sarsılan bu topluluğun, insan haklarından bahsederken kendi halkına uygulayamadığı hakları ve kolaylıkları başka ülkelerden ve toplumlardan istemesi çok ilginç, çok basit, çok ucuz ve yakışmayan davranıştır. Bütün bu zorluklara rağmen Türk milletinin temelindeki ordu-millet anlayış, çizgisi, kültür ve ahlakı asla değiştirilemeyecektir" dedi.
Protesto gösterisine katılan Alman uyruklu Lida Pettı, Elı Oalafl Hümede, Gista Kowarsik, Gerhard Olahigen, Gerda Wülfken, Wolfgang Hausen, Heidrun Wilms de, yaptıkları açıklamalarda Alman Başbakanı Merkel'i ve ülkelerinin sağlık politikalarını yerden yere vurdular.
Bu arada, Alman basın mensupları da protesto gösterisini takip etti.