8
Eylül
2024
Pazar
EĞİTİM

Gurbetçiden köyüne 8 derslikli okul

Fransa'da yaşayan bir gurbetçi, Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ndeki köyüne 2 katlı 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırdı.

Elbistan İlçesi'ne bağlı Türkveren Köyü'ne gurbetçi Şaban Erdoğan tarafından yaptırılan ve babasının ismi verilen Hasan Erdoğan İlköğretim Okulu, törenle eğitim-öğretime açıldı. Yapımına yaklaşık 5 ay önce başlanan ve 2005-2006 eğitim-öğretim sezonuna yetiştirilen Hasan Erdoğan İlköğretim Okulu, 2 kat ve 8 derslikten oluşuyor.

Okul bahçesinde düzenlenen törende konuşan hayırsever gurbetçi Şaban Erdoğan, "Köyümüzün ve komşu köylerin bir okula ihtiyacı vardı. Çocuklar bin bir zorluklarla başka okullara gidiş ve gelişlerinde çok sıkıntı çekiyorlardı. Bu ihtiyaç dolayısıyla okul projesini gerçekleştirmeyi, 3-4 senedir istiyordum. Her şeyi devletimizden beklememek lazım. Devletle el ele verip memleketimizin gelişmesine katkı sağlamalıyız. Ben bu köyde doğdum ve her çocuk gibi buranın toprağıyla yoğruldum. Her ne kadar Avrupa'ya gitmiş olsam dahi bu toprak benim için dünyanın en güzel yeridir" dedi. Vali İlhan Atış, konuşmaların ardından Şaban Erdoğan'a plaket takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 14:46:37
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 11:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?