8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Avrupalı müsteşar Kars'ta

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşarı Martin Dawson, Türkiye’nin üyelik müzakerelerini dört gözle beklediklerini söyledi. Martin Dawson ve delegasyonun adalet ve içişleri sektör yöneticisi Sedef Koray Tippkaemper, Türkiye’deki reformların uygulanması sürecinde bölgesel sorunları ve gelişmeleri yerinde takip etmek üzere geldikleri Kars’ta, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Dawson burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin üyelik müzakerelerine 3 Ekim’de başlanacağını hatırlatarak, "Biz bu süreci dört gözle bekliyoruz. Bu süre içerisinde komisyon ve Türkiye, politik reformların ne şekilde uygulandığı konusunda çalışmalar yürütüyorlar" dedi.

Kasım ayında komisyon tarafından bir rapor yayınlanacağını belirten Dawson, "Bu raporda Türkiye’de siyasi alanda, yasal alanda ve ekonomik alandaki gelişmeler değerlendirilecek. Ben de Ankara’daki komisyonda politik bölümün başı olarak görev yapmaktayım ve özellikle bu bağlamda meydana gelen siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere bu seyahati gerçekleştiriyorum. Çünkü yaptığımız değerlendirmelerin adil, doğru ve kapsamlı olması gerekmektedir. Biz bu değerlendirmeleri yapabilmek için Ankara’daki ofislerin dışına çıkıp uygulamaları yerinde görmeliyiz. Onun için buradayız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 13:40:09
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 14:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?