8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Bakan Koç'u güldüren aşık

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Kars’ta ilki düzenlenen Murat Çobanoğlu Türkiye Aşıklar Bayramı’na katıldı. Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere dün Kars’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, valilik, belediye, Ani Harabeleri, Kars Kalesi, Evliya Camii ve AK Parti İl Teşkilatı’nı ziyaretinin ardından akşam saatlerinde Murat Çobanoğlu 1. Türkiye Aşıklar Bayramı yarışmalarını izlemek üzere Kars Sanat Merkezi’ne geçti.

Program halk ozanlarının Bakan Koç için seslendirdiği ’Hoşgeldiniz’ türküleriyle başladı. Yoğun programı nedeniyle yorgun düşen Bakan Atilla Koç, deyişleri zaman zaman gözlerini kapatarak dinledi. Devlet Sanatçısı Şeref Taşlıova’nın "Sizlere el atacaktır sayın bakanım, vallah aşıkların noksanı vardır" sözleri ile Karslı halk ozanı Günay Yıldız’ın atışma esnasındaki "Sizi büyük bildik doğduk ha doğduk, yıllar yılı vallah aç susuz kaldık, malın bile arpa samanı vardır" sözleri bakanı ve salondakileri güldürdü.

Hikayeler dalında yarışan Karslı halk ozanı Mustafa Aydın’ın hayat hikayesi ise konukları ağlattı. 1998 yılında Erzincan’ın Tercan İlçesi’nde aracının uçurumdan yuvarlanması sonucu eşi ve iki çocuğunu kaybeden Ozan Aydın’ın bu acı olayı anlatan türküsü esnasında AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve Zeki Karabayır gözyaşlarını tutamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 15:03:24
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 15:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?