8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Bakan Şener'den 'Kars balı' için tesis istediler

Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Kars’ın Sarıkamış İlçesi’ne giden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, Sarıkamış Çam-Kars otelde bir süre vatandaşlarla görüştü. Cıbıltepe Kayak Tesisleri’nde de incelemelerde bulunan Bakan Şener, kar üzerinde bir süre gezi yaptı.

Bu arada Kars Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Soner Akat, Bakan Şener’e Kars balının ambalajlı yapılması gerektiğini, bunun için de tesisin kurulma zorunluluğunun oluştuğunu söyledi.

Bu konuda maddi destek isteyen Soner Akat’a Bakan Şener, kredi konusunda yardımcı olunabileceğini söyledi ve bu konuda teminat verilmesi gerektiğini iletti.

Birlik Başkanı Soner Akat ise birliğin teminat verme durumunun olduğunu söyledi ve Dünya Bankası’ndan uzun vadeli kredi imkanının sağlanmasını istedi.

AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır da bu sırada devreye girerek, konunun birlik başkanıyla ön görüşme yapıp daha geniş platformda ele alınması gerektiğini belirtti.

 

Birlik Başkanı Akat ise Karabayır’a, amaçlarının Kars Balı’nı hem dünya standartlarına taşımak, hem de Türkiye ve dünyada önemli pazar oluşturmak olduğunu anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 17:46:00
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 11:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ekici IP: 88.252.109.xxx Tarih : 30.11.2008 17:17:08

sonerciğim senin iyi niyetine ve smimiyetine inanıyorun.konuyu ısrarla takip etmeni istiyorum.selamlar