8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Başıboş köpekler için trafik denetimi

Kars Emniyet Müdürü Necmettin Seymen, Polisevi’nde mahalle muhtarlarıyla biraraya gelerek ilin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Necmettin Seymen, Kars’ta asayişin sağlanmasında son yıllarda olumlu gelişmeler olduğunu belirtti.

Muhtarların, artış gösteren hırsızlık olaylarının mahalle sakinlerinin huzurunu bozduğunu belirtmeleri üzerine Seymen, Kars’ta belli başlı 5-6 kişinin hırsızlık işlerine karıştığını ve bunların da hemen hemen hepsinin yakalandığını ve sorgularının sürdüğünü söyledi. Müdür Seymen, "Özellikle son günlerde bu hırsızlıkları işleyenlerin yakalanmasıyla hırsızlık vakalarında da büyük oranda azalma görüldü. Hatta tamamen kesildi de diyebiliriz" dedi.
Sokaklarda tehlike saçan başıboş köpekler konusundaki şikayetlerin belediye ile ilgili olduğunu vurgulayan Seymen, emniyet olarak sadece köylerden araçlarla getirilip kent merkezine bırakılan başı boş köpeklerin önüne geçebilmek için trafik denetimlerinin artırılabileceğini söyledi.

Muhtarların yabancı uyruklu hayat kadınlarını barındıran gazinoların kent merkezindeki çokluğundan şikayet etmesi üzerine Emniyet Müdürü Seymen, "Yabancı uyruklu hayat kadınlarının hemen hemen hepsinin Türk kimlikli olmaları karşısında kanuni olarak elimiz kolumuz bağlanıyor. Kimseye de kalkıp niçin sen burada bu kadar zamandır kalıyorsun diyemiyorsun. Bununla ilgili bakanlığımızın bir çalışması var. En kısa sürede bu olumsuzlukların önüne geçebileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Muhtarlar polisin çalışmalarından memnun olduklarını dile getirirken, Emniyet Müdürü Necmettin Seymen de muhtarların özellikle asayiş ve vatandaşın huzuru konusunda gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 16:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?