8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Haberciye sürü engeli

Kars'ta göreve giden gazeteciler, karayolunda büyükbaş hayvan sürüsüne takılınca zor anlar yaşadı. Habere geç kalan gazeteciler, karayolunu işgal eden hayvanları yol dışına çıkarmaya çalıştılar. Gazetecilerin içinde bulunduğu basın aracı, eski karayolu üzerindeki merkeze bağlı Kümbetli köyünde yüzlerce büyükbaş hayvanın yolu kapaması nedeniyle uzunca bir süre mahsur kaldı.

Trafik kazası haberine yetişmek isteyen gazeteciler, yüzlerce hayvandan oluşan sürünün yoldan çekilmeyeceğini anladıktan sonra, farklı bir çözüm buldular. Araç sürücüsü sürekli korna çalarak hayvanları uzaklaştırmaya çalışırken, bir gazeteci ise araçtan inerek yol boyunca hayvanları kenara alma gayreti içine girdi.

Her zaman haber kovalayan gazetecilerin, bu kez hayvan kovalamasıyla ilginç görüntüler ortaya çıktı. Önde bir gazeteci hayvanları uzaklaştırmaya çalışırken, sürünün arasında kalan araçtaki sürücü ise korna sesiyle hayvanları uyararak yolunu açmaya çalıştı.

Gazeteciler, maceralı geçen hayvan kovalamacasının ardından, yollarına devam edebildiler. Öte yandan, bir çok sürücünün, özellikle sabah ve akşam saatlerinde yollara inen sürüler sebebiyle zor durumda kaldıkları bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 14:43:09
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 14:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?