8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Hacıveli'de mera sevinci

Kars Tarım İl Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Bulanık ve Hacıveli köylerinde düzenlenen mera açılışına Vali Nevzat Turhan'ın yanı sıra daire amirleri makam araçlarıyla katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda Vali Nevzat Turhan, Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan ile Bulanık Köyü Muhtarı Mikail Tekin birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından meranın açılışı davul zurna eşliğinde yapılıp hayvanlar meraya salındı. Bulanık Köyü'ndeki mera açılışının ardından geçilen Hacıveli Köyü'nde aynı program devam etti.

Mera açılış töreninde konuşmalar için köydeki açık alanda platform hazırlandı, bir çadır protokole, bir çadır diğer misafir ve alt kademe memurlarına, bir çadır da kadınlar için kuruldu. Çadır dışında kalan vatandaşlar için de sandalye, koltuk ve sıralar getirildi. Davetlilerin aç kalmaması için de köylüler tarafından 1 inek kesildi ve döner yanında hazırlanan pilav, salata ve ayran konuklara ikram edildi.

Son günlerde birçok ilde gerçekleştirilen ilginç açılışlar gündeme gelirken, düzenlenen her program, açılış, panel, sempozyum ve sergiye çağrılan daire müdürleri, bu defa da kent merkezinden 40 kilometre uzaklıktaki mera açılışına katıldı. Törene Vali Nevzat Turhan, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Belediye Başkan Vekili Coşkun Uluman, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Yüksek, Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Müdürü, Çevre ve Orman Müdürü, Defterdar, Emniyet Müdürü, Müftü Yardımcısı ile Tarım İl Müdürlüğü mühendisleri resmi araçlarla katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 13:20:28
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 13:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
berna oktay IP: 78.191.186.xxx Tarih : 9.12.2011 17:09:38

 düzenleyen haçivelı köyü muhtarı yılmaz tanı.ve.ıhtıyar.heyyetı.ve köylülerının katkısıyla düzenlenmıştır.