8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Kars size minnettar

Kars’ta sağlık ekipleri, köylerde aşı kampanya çalışmalarını ağır kış şartlarında güçlükle sürdürüyor. Onlarca köye sağlık hizmeti vermeye çalışan hemşire ve ebeler zaman zaman yollarda kalıyor.

Kars’ın Bayraktar, Ayakgedik, Ortagedik, Başgedik, Hamzakerek, Küçük Pirveli, Oğuzlu, Külveren, Bekler, Yalçınlar, Tazekent, Yılanlı, Yağkesen ve Büyük Aküzüm köylerinde Sağlık İl Müdürlüğü’ne ait araçla aşıya çıkan Bekler Köyü Sağlıkevi’nde görevli ebe Koşan Özmen ve Başgedikler Köyü Sağlık Ocağı’nın tek görevlisi hemşire Fatma Didin, aracın yolda kalması nedeniyle zor anlar yaşadı. Çevreden geçen minibüslerden yardım isteyen 2 sağlık görevlisi, zaman zaman da aracı itmek zorunda kaldı. Köylerde çocukları aşılayan ekip, daha sonra görev yerlerine döndü. Hemşire Fatma Didin ve ebe Koşan Özmen yollarda zor durumda kaldıklarını belirtirken, köylüler ise sağlık ekiplerinin ayaklarına kadar gelip aşı yapmasının sevindirici olduğunu söylediler.

Kars Sağlık İl Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi’nce Genişletilmiş Bağışıklama Programı çerçevesinde il genelindeki 0-11 ay arasındaki bebeklere yönelik, 39 sağlık ocağından 56 doktor, 206 ebe ve hemşireyle aşı kampanyası başlatıldı. Yılda 7 bin 600 çocuğun aşılanmasının hedeflendiği kampanya çerçevesinde 2004 yılında 6 bin 858 karma aşı, 6 bin 717 oral polyo (çocuk felci) aşısı, 7 bin 200 hepatit (sarılık), 5 bin 177 kızamık, 2 bin 2 gebeye gebe tetanozu aşısı yapıldı. Kampanyada, ailelerin göç etmesi, elverişsiz hava şartları ve bazı ailelerin tepki göstermesi nedeniyle yaklaşık bin 200 çocuğa aşı yapılamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 15:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?