8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Kısa dönem erbaşlar yemin etti

Kars 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Hafız Hakkı Paşa Kışlası’nda 303. kısa dönem erbaşların yemin töreninde konuşan 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sezai Bostancı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yalnız Türk ulusunun değil, komşularının, Ortadoğu, Asya ve Avrupa’nın da güvencesi olduğunu vurgulayarak, "Bu yeni düzen içerisinde zayıflara ve güçsüzlere asla yer yoktur" dedi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tugayın tarihçesi hakkında bilgi verildi. Birliğe katılan ilk 3 askere plaketlerinin verilmesinden sonra Piyade Onbaşı Timur Başar tarafından Mehmetçik tertip yaş kütüğüne isim plaketi çakıldı. Yemin töreni için yerine alınan sancağı askerler ve davetliler ayakta selamladı. Ardından yemin törenine geçildi ve 144 erbaş aynı anda ant içti.

Törende konuşan 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sezai Bostancı, "Bugün ant içerek sizlerinde katılımıyla güçlenen bu kışlaların safları asırlar boyu atalarımız tarafından da doldurulmuş ve nesillerden nesillere bir nöbet değişimi şeklinde devam edegelmiştir. Şimdi nöbet sırası sizlerdedir. Bu kutsal nöbet Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türklüğün ilelebet bekası için sonsuza değin devam edecektir. Dolayısıyla sizler, ettiğiniz yeminle onuru son derece büyük ancak sorumluluğu da son derece ağır bir yükümlülük altına girdiniz. Bunu asla aklınızdan çıkarmayınız. Bir kısmınız namus bildiğimiz hudut boylarında nöbet tutma heyecanı ve onurunu yaşayacak ve bu süre içinde edineceğiniz hatıraları yaşamınızın en renkli sayfaları olarak ömrünüz boyunca gururla taşıyacaksınız. Karşılaştığınız her güçlükte içtiğiniz andı hatırlayacak ve bundan aldığınız güçle bütün güçlüklerin üstesinden geleceksiniz. O nedenle iyi eğitilmiş, modernize edilmiş yüksek hareket kabiliyetine sahip Türk Silahlı Kuvvetleri yalnız Türk ulusunun değil, komşularımızın, Ortadoğu, Asya ve Avrupa’nın da güvencesi olduğunu sizlere vurgulamak isterim. Bu yeni düzen içerisinde zayıflara ve güçsüzlere asla yer yoktur. Bunun en güzel örneği ise güney komşularımızla meydana gelen gelişmelerdir. O nedenle çağdaş, gelişmiş ve güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti’nin vazgeçilmezlerinin başında TSK gelmektedir" diye konuştu.
Yemin sonrasında kısa dönem askerler daha sonra komutanları ve ailelerin karşısında resmi geçit töreninde yürüdü. Aileleri heyecanla evlatlarını görebilmenin telaşına düşerken, 6 aylık bebeği Fatma’yı kucağına alan Sevilay Nur’un gözleri ise sürekli eşini aradı. Tören sonrasında askeri gazinoda eşi Birol Nur’la biraraya gelen Fatma Nur, çok mutlu olduğunu ve eşinin asker olmasından gurur duyduğunu söyledi.

Ant içen askerlerin aileleriyle biraraya geldikleri askeri gazinoda gurur ve sevinç gözyaşı vardı. 35 günlük ayrılığın ardından oğlu Mehmet Gökalp Özkök’e kavuşan Nezahat Özkök sevinç gözyaşları döktü. Oğlu Umut Hür Yaşar’a kavuşan anne Cihan Yaşar ise, "Bütün askerler benim evladım" dedi. Baba Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Necmi Yaşar ise, "Öyle bir duyguya sahip oldukları için, vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda edeceklerine inanıyorum. Benim oğlum da bundan sonra Türkiye’nin koruyucuların başında gelecektir. Bunu gururla söylüyorum" dedi. Aileler daha sonra kışla içerisinde evlatlarıyla birlikte hem koğuşlarını, hem de yemekhanelerini dolaşma fırsatı buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 15:39:42
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 17:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çağrı IP: 193.140.168.xxx Tarih : 27.05.2005 09:27:09
Kars gibi bir memlekette askerlik oradaki arkadaşlarıma nasip olmuş.aileleri gönül rahatlığı içinde olsunlar bırakın 6 ayı altmış ay askerlik yapılacak memlekettir Kars...