8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Küçük Sanayi'deki büyük sorun

Kars Küçük Sanayi Sitesi’ne giden şebeke vanalarının kapatılarak üzerine beton dökülmesi nedeniyle 10 gündür susuz kalan esnaf, duruma tepki gösterdi.

Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 2. Başkanı Namık Akça, 10 gündür kesik olan suyu onarmak için vananın bulunduğu bölgeye gittiklerinde gördükleri manzara karşısında şok olduklarını belirterek, "Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bazı esnaflarımız, duyarsızlık örneği sergileyerek Küçük Sanayi Sitesi’ne giden su vanalarını kapatmış ve vanaların üzerine de beton dükmüşler. Müteşebbis heyetin bir an önce Organize Sanayi Bölgesi’nin su sorununu çözmesi gerekiyor. Önlem alınmadığı takdirde çok büyük olaylar çıkacaktır. Küçük Sanayi Sitesi esnafının tek isteği suların belediye tarafından halledilmesidir" dedi.

Sorunların çözümünde siyasilerden destek görmediklerini söyleyen Akça, "Su ihtiyacımızın belediye tarafından karşılanmasını ve gerekli her türlü yasal işlemin yapılmasını istiyoruz. Bu konuda Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’ndan çok büyük destek gördük. Siyasilerimiz çok duyarsız, bu işler yalnızca belediye başkanının gayretleriyle gerçekleşemeyecek kadar zor. Onlar da bu konuda ellerini taşın altına koyup gerekeni yapmalıdır. Ayrıca güvenlik sorunumuz var. Son günlerde Küçük Sanayi Sitesi’nde 2-3 işyerinde hırsızlık olayı meydana geldi. Bu tür olayların önlenebilmesi için yetkililerin gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 17:03:19
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 18:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?