8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Muhteşem açılış

Doğu’nun en büyük Kültür ve Sanat Merkezi, Kars’a gelen 36 ülkenin büyükelçisi, Kars Valisi Nevzat Turhan, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı.

Belediye Başkanı Alibeyoğlu büyükelçilere hitaben yaptığı konuşmada Belediye Meclisi’nin her Kafkas ülkesinin bir kentiyle kardeş şehir olma alanında karar aldığını ve bu kararı hayata geçirdiklerini söyleyerek Kars’ın AB’ye girme alanında önemli adımlar attığını ifade etti.

Önemli bazı gerçeklerin Kars’ta hissedildiğine de dikkat çeken Alibeyoğlu, "Maalesef bir gerçek var ki, o da Ermenistan’la Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ sorunudur ve bunun bir an evvel çözülmesi gerekiyor. Ayrıca, Ermenistan Halkı’nın bir problemi olmamasına rağmen Ermenistan Hükümeti maalesef diyasporanın oyununa geliyor ve soykırım iddiaları ile yeniden tarih kaşınmaya çalışılıyor. Oysa biz diyoruz ki düşmanlıklar ezeli değil ebedi de olmasın. Bu savaşın acımasızlığını yaşadığımız bu dünyada Kafkasya’nın bir barış adası ve barış bölgesi olması için biz and içtik. Bu konuda kesinlikle yerel yönetimler, sivil insiyatif ve iş dünyası bu barışı tabandan gerçekleştirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Açılan kültür merkezinde Karslı aşıklardan Günay Yıldız, Emrah Nar birer türkü söylediler. Halk ozanlarını ilk kez dinleyen büyükelçilerden bazıları şaşkın şaşkın izlerken bazılarının ise yeni dinledikleri türkülere elleriyle ritim tutmaları ilginç görüntüler oluşturdu.

Gürcistan’dan Kutaısı, Azerbaycan’dan garmon sanatçılarından Enver Sadıgov, Duduk ustası Suren Asatıryan davetlilere mini bir konser verdi.

Kars Belediyesi’nin Anadolu Kültür Derneği işbirliği ile hayata geçirdiği Kültür ve Sanat Merkezi’nde 300 kişilik çok amaçlı salonda film ve tiyatro gösterileri ile yapılacak konserlerle Karslılar’ın hizmetine sunuldu. Kendilerini geliştirmek isteyenlere atölye mekanları sunan Kültür ve Sanat Merkezi’ne, Ankara, Avrupa ve Kafkasya’dan sanatçıların katılımıyla fotoğraf, sinema ve senaryo atölyeleri gibi çalışmalar yapılacak, Kars Belediyesi Tiyatro Grubu da sanat merkezi bünyesinde programlarına devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 18:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?