8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Selami Yiğit şoku!

CHP Kars Milletvekili Selami Yiğit, partisinden istifa etti. Yiğit'in istifa haberi Kars'a şok etkisi yarattı. Selami Yiğit’in istifasıyla CHP’nin TBMM’deki sandalye sayısı 160’a düştü.

Yiğit istifa dilekçesinde, "28 Mart 2004 seçimleri, benim açımdan CHP yönetimine bakışımda bir dönüm noktası olmuştur. Yönetimin milletvekillerini dışlayan ve adayların belirlenmesinde objektif kriterlerden uzak davranan siyaset anlayışı, CHP’yi özellikle Belediye Başkanlıkları seçimlerinde başarısız kılmıştır. Örneğin seçim bölgem Kars’ta halkın beklentileri, bölgenin yapısı ve diğer partilerin durumu göz ardı edilmiş, Genel Başkan tarafından kümelenmiş bir grubun küçük hesapları dikkate alınmıştır. Amaç, milletvekillerini seçim bölgelerinde güçsüzleştirmek, partinin yerel düzeydeki yöneticileriyle aralarında çelişkiler yaratmak ve genel merkezde kümelenmiş bu gruba bağımlı hale getirmektir. Bütün bu yaşananlar sonunda, 28 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP Kars’ta tarihinin en ağır yenilgisini almıştır. Konunun en üzücü yanı ise, bu ağır yenilgiyi doğuran nedenler sorgulanmamış, yenilginin sorumluları bedel ödememiş, tam aksine bu yenilgiye neden olanlar genel merkezce desteklenmiştir. Bütün bu gelişmeler sonucunda, hiçbir zaman muhalif olmadığım, ama çok zaman mağdur olduğum CHP’de siyaset yapma şansım kalmamıştır. Bu nedenle taraftarı ya da üyesi olmaktan onur duyduğum CHP’den üzülerek istifa ediyorum" dedi.

Selami Yiğit’in istifasıyla CHP’nin TBMM’deki sandalye sayısı 160’a düştü.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 11:25:45
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 17:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut aydoğdu IP: 212.154.19.xxx Tarih : 12.07.2005 14:48:21
onurlu bir davranış göstermiştir kendisini bu davranışından dolayı tebrik ediyorum .zaten baştan yanlış bir lideri olan partiyi seçmekle hata yapmıştı.ırakın sadamdan ne denli çektiği zülüm var ise gerçek chp mensubuda baykaldan okadar çekmiştir böyle bir diktetörün demokrasiden bahsetmeside komiktir ya ama yinede insanlarımız aldana biliyorlar ne diyeyim allah her kese akıl fikir versin