8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Şentürk Çobanoğlu'nu duygulandıran final

Kars’ta, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden ünlü halk ozanı Murat Çobanoğlu anısına düzenlenen Murat Çobanoğlu 1. Türkiye Aşıklar Bayramı dün sona erdi.

Kars Belediyesi tarafından organize edilen ve Kars Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Murat Çobanoğlu 1. Türkiye Aşıklar Bayramı’nda, 3 gün boyunca 186 aşığın katılımıyla 11 dalda yarışma düzenlendi.

Babası Murat Çobanoğlu’nun anısına düzenlenen yarışmada Erzurum Narmanlı Hüseyin Sümmanioğlu’nun deyişleriyle duygulanan Şentürk Çobanoğlu, hem mutlu hem de hüzünlü olduğunu söyleyerek, "Şu açıdan hüzünlüyüm. Aşıkların içinde gözüm babamı arıyor. Mutlu oluşum ise, Çobanoğlu bir çığır açtı. Kars için bir sebep oldu. Değerlerimize Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da sahip çıktı. Babam her zaman şunu söylerdi: ’Hiçbir şair öldükten sonra aşıklık durmaz ve susmaz. Çünkü Türk anneleri doğurdukça nice Çobanoğlulları çıkar’. İşte bunlara baktıkça babamı hatırlıyorum. Babam diyordu ki, Allahım sen benim aklımı sakla. Her sabah bunu söyler ve bize akıllı insan olun derdi" dedi.

Yarışmada "Muamma" dalında 15 aşık birinci olurken, "Kars" konulu şiir yarışmasında Alaattin Zaman, "İrticalen Divan" dalında Sefer Taşkıran , "Leb Değmez" dalında Sabri Yokuş, "Tecnis" dalında Fuat Çerkezoğlu, "İrticalen şiir okuma" dalında Ali Rıza Ezgi, "40 yaş altı atışma" dalında Mahmut Karataş, "Güzelleme" dalında Bilal Ersarı ve Mustafa Temel, "40 yaş üstü atışma" dalında Fuat Çerkezoğlu, "hikayeli türkü" dalında Feyzullah Aytekin, "Koçaklama" dalında Fuat Çerkezoğlu birinci oldu.

Aşıklar yarışma sonunda düzenlenen törenle ödüllerini alırken, dereceye giremeyen bazı aşıklar jüriye tepki gösterdi. "Koçaklama" dalında üçüncü olan Aşık Mustafa Aydın birinci olması gerektiğini ileri sürerken, bazı aşıklar da jürinin yanlı davrandığını iddia ederek salonu terk etti. Bir aşık sazını yere vurarak kırarken, bir aşık da yeri göğü inletmesine rağmen dereceye giremediğini söyledi. Arkadaşlarına tepki gösteren bir aşık ise, bu tür tepkileri aşıklara yakıştıramadıklarını ve dereceye girememelerinin iyi aşık olamamalarından kaynaklandığını söyledi. Aşıklar, daha sonra araçlara binerek kaldıkları otellere gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 15:11:50
Güncelleme :12 Mayıs 2005 Perşembe 11:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vedat ÇOBANOĞLU... IP: 88.255.40.xxx Tarih : 29.04.2007 10:20:56
vedat ÇOBANOĞLU 1986 dogumlu karsta yasayan bir vatandasım dedem olan murat ÇOBANOĞLU,nu iyilikle yad eder allahtan rahmet dilerim murat ÇOBANOĞLU doğu kültürüne çok şey katmış ancak ölümünden sonra syn medya grupları tarafından pekte hatırlanmamıştır sadece ben kars belediye başkanı syn ALİBEYOĞLU NUN yaptırmış olduğu anıttan dolayı şükranlarımı sunarım saygılar vedat ÇOBANOĞLU...