8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Su saatleri dondu vatandaş perişan

Dondurucu soğukların etkili olduğu Kars’ta mevsim boyunca bin 500 abonenin içme suyu şebekesi dondu. Saatlerini sarmakla da başedemeyen vatandaşlar, ne yapacaklarını şaşırdı.

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuklardan en çok etkilenen iller arasında bulunan ve geceleri çoğu kez ısının eksi 34 dereceye kadar düştüğü Kars’ta donan sular en önemli sorun haline geldi.

Ana su şebekesinden evlerine kadar boruları izocam, çuval, bez ve naylon gibi eşyalarla saran vatandaşlar, aşırı soğuklar karşısında ne yapacaklarını şaşırdı. Sabahın erken saatinden başlayarak akşam vaktine kadar tüplü ısıtıcılarla borulara alev tutan vatandaşlar, borulardaki donmanın çözülmesini sağlayamadı.

Suların donma nedeninin muslukların bulunduğu yerin oda sıcaklığında tutulmaması olduğunu kaydeden Kars Belediyesi Su, Otobüs, Mezbaha (SOM) İşletme Müdürü Kutbettin Çelebi, don olayının en fazla gerçekleştiği alanların ise gecekondu ve sobalı evlerin bulunduğu mahalleler olduğunu söyledi.

Son yılların en soğuk günlerinin yaşandığına dikkat çeken Çelebi, mevsim boyunca bin 500 civarında don olayının dilekçeyle kurumlarına bildirildiğini açıkladı. Mevsim şartlarının dikkate alınması gerektiğini kaydeden Çelebi, evine su şebekesi çeken vatandaşların bu soğukları dikkate alarak daha da bilinçli davranmaları ve kurumlarına müracaat ederek danışmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 15:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?