8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Tüzmen Kars'ta coştu

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 1. Sarıkamış Kar Festivali’ne katılmak için geldiği Kars’ta, istifaların normal ve beklenen şeyler olduğunu söyledi. Bakan Tüzmen, festivalin meşaleli kayak ve havai fişek gösterisini izleyerek kayakçılar marşına eşlik etti.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, gazetecilerin istifalarla ilgili soruları üzerine bugüne kadar 59 yılda, 59 hükümetin değiştiğini ifade ederek, "Zaten yeterince hükümet değişikliği olmuş. 59 senede, 59 tane hükümet gelip geçmiş. Artık istikrarlı bir hükümet buldu, makro ekonomik istikrar tam yerli yerine oturdu. İhracat artışımız devam ediyor. Eksiklerimizi tamamlayacağız. Şu anda girdi maliyetlerinde bir sıkıntı var, biliyorsunuz. İşin bir de işsizlik boyutu var. Oralara biraz daha ağırlık vererek Türkiye’nin bir süre daha bu istikrarı muhafaza etmesi lazım" dedi.

Bir gazetecinin, "Yeni bir istifa bekliyor musunuz?" sorusu üzerine ise Bakan Tüzmen, "Bunlar normal seyrinde devam eden şeyler. Normal beklenen şeyler, ama tabii tek parti iktidarı devam edecektir. Bir olgunluk sürecine gelmiştir, çıkış sürecini halen daha devam ettirmektedir. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde, biraz biz enerjimizi, eksiklerimizi tamamlamaya ve Türkiye’nin önünü açmaya harcarsak daha hayırlı işler yapmış oluruz diye düşünüyorum" şeklinde cevap verdi. Saadet Partisi’ne toplu bir geçiş söylentilerine ise Bakan Tüzmen, "Zannetmiyorum" diyerek açıklık getirdi.

Bakan Tüzmen, daha sonra 1. Kars Festivali’nin meşaleli kayak ve havai fişek gösterisiyle yapılan açılışına katılmak için Sarıkamış’ta piste gitti. Gösteri başlamadan önce elindeki meşaleyle bekleyen bir görevli, üşümemek için türkü söylerken, pistin başlangıcında ise kayakçılar son hazırlıklarını yaptı.

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun da aralarında bulunduğu kayakçılar önde Türk bayrağı ve Atatürk posteriyle birlikte ellerindeki meşalelerle kaymaya başladı. Ateşli halkadan da geçen kayakçılar, izleyenlere doyumsuz bir gösteri sundu. Kayakçılar, daha sonra Kayakçı Marşı’nı okumak için bir araya toplandı. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Vali Nevzat Turhan, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Remzi Aras da kayakçıların arasına katılarak havai fişek gösterisi eşliğinde hep birlikte Kayakçı Marşı’nı okudu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 16:30:29
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 13:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?