8
Eylül
2024
Pazar
KARS

Vali, otobüs firmalarını suçladı

Kars’ın Sarıkamış İlçesi yakınlarında yolcu otobüsünün Aras Nehri’ne uçması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği kaza yerinde inceleme yapan Vali Nevzat Turhan, otobüs firmalarının gerekli hassasiyeti göstermediğini ve kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını söyledi.

Kars Valisi Nevzat Turhan, sürücü hatasının ön plana çıktığını gördüklerini söyleyerek, "Maalesef bu işi yapan insanlarımız dikkatsiz. 47 yolcusu olan bir sürücü asgariden belli kurallara riayet etmeli. Firmalar istihdam çalıştırma hususunda gerekli hassasiyeti göstermiyorlar. Çıkışlarda gerekli önlem alınsa bile yollarda vardiye kurallarına uyulmuyor, yeterli istirahat ortamı sağlanmıyor. Yolcularımız da çok duyarlı değil. Sürücünün bir anlık dalgınlığıyla bu tür sonuçlar geliyor. İnsanlarımıza çok zarar veren hadiseler doğuyor. Hepimizi üzen bir olay. Trafik trafik diyoruz, her zaman dile getiriyoruz ama alt yapı olarak buna hazır olmadığımızı bu hadiseler gösteriyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 17:14:03
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 17:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERKAN AYDIN IP: 194.27.63.xxx Tarih : 31.05.2005 11:55:05
Öncelikle kazada hayatını kaybedenlere ALLAH tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum, yaralı vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Uygar ve medeni bir toplum olmanın önceliklerinden birisi de haklarının ve sorumluluklarının bilincinde olmaktır.Maalesef ihmalkarlığın ve sorumsuzlugun sonucu bu kaza meydana gelmiştir.Bu kaza ilk değil aynı firma daha öncede kazalar yaşamış buna ragmen yine kaza. otobüs firmaları şöförleri birçok yasağı deliyor:Aşırı hız,düzensiz molalar ve vardiyalar,aşırı yolcu taşımalar,bagajda İstanbul^dan Kars^a yolcu taşıyan firmalar var.İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ DEĞİL YAŞAMINIZIN SAĞLIĞINIZIN DEĞERİNİ BİLİN HAKLARINIZI GÖZETİN. Sevgili hemşehrilerim lütfen bu tür kazaları yaşamadan yanlış oldugunu bildiğiniz davranışlara izin vermeyin.Uyarın gerekirse yetkili mercilere iletin.kazada ölen veya yaralanan akrabanız veya siz olabilirsiniz....