8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Boyacı çocuk sahnede

Geçtiğimiz günlerde sokaktan alınarak tiyatroya kazandırılan boyacı çocuk Muhammed Güneş, Kars Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda dün akşam sahnelenen, İsrafil Parlak'ın yönettiği "Amca size insan diyebilir miyim?" oyununda ilk kez izleyicilerle buluştu.

Oyunda da rol gereği mendil satan ve ayakkabı boyayan 14 yaşındaki Muhammed Güneş'in, protokol koltuğunda oturan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun ayakkabılarını boyaması büyük alkış aldı.

Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necati Kaya, AK Parti İl Başkanı Remzi Aras, Defterdar Osman Koçaş ve tiyatro severlerin hazır bulunduğu "Amca size insan diyebilir miyim?" oyunun başlangıcında sırtında ayakkabı boya kutusuyla izleyicilerin karşısına çıkan oyunun yönetmeni İsrafil Parlak, bu oyunda görev alan bütün oyuncuların ilk defa sahneye çıktığını, Kars Belediyesi olarak her zaman ilkleri gerçekleştirdiklerini ve oyunun Türkiye'de ilk kez sahneye konduğunu söyledi.

Parlak ayrıca, oyunda öğretim üyeleri ve işadamlarının yanı sıra hayatını mendil satarak ve ayakkabı boyayarak sürdüren ve yaşamında hiç tiyatro izlememiş, tiyatronun ne olduğunu bilmeyen bir çocuğa da rol verdiklerini kaydetti.

Tamer Dursun'un yazıp, İsrafil Parlak'ın yönettiği işadamı İsmail Aytemiz ile Samsun Düşevi oyuncularının katkılarıyla sahnelenecek olan 2 perdelik müzikal komedinin başlangıcında sırtındaki boya sandığıyla izleyicilerin arasına giren Muhammed Güneş alkışlarla karşılandı. Geçmişin ayakkabı boyacısı ve mendil satıcısı, bugünün de amatör tiyatro oyuncusu Güneş, protokol sırasında oturan ve kendisine tiyatronun kapısını açan Alibeyoğlu'nun yanına giderek ayakkabılarını boyadı. Seyircilerin ilgisini çeken Güneş, sahne üzerindeki ilk rolünde de dakikalarca alkışlandı. Doğal tavırları ve gerçeği yansıtan davranışıyla oyuna adapte olan Güneş, verilen bütün rolleri başarıyla tamamladı.

Yaklaşık 2 saat süren oyun boyunca sahnenin kenarlarında görev alan oyuncuların sırayla konuşmalarını takip etmek için kafalarını bir o yana bir bu yana çeviren yetkililer, ilginç görüntüler oluşturdu. Oyunun yönetmeni Parlak ve rol arkadaşı bayan oyuncuyu takip etmekte zorlanan yetkililer, art arda konuşan oyunculara bakabilmek için kafalarını zor da olsa peş peşe sağa sola çevirmek zorunda kaldı.

Oyunun ardından salon çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Alibeyoğlu, "Tiyatrodaki oyuncular arasında sadece boyacı çocuk değil, hepsi halktan insanlar. Hepsi Kars'a gönül veren insanlar, bir araya gelerek tiyatro oluşturmuşlar. Her şey amatörce başlıyor ve amatör ruhla hareket ediyorlar. Bu anlamda bu tür etkinliklerin olması Kars adına çok önemli bir kazançtır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 14:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?