8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Dünya Azerbaycanlılar Günü kutlandı

31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Günü dolayısıyla Azerbaycan Kars Başkonsolsuğu önünde bir tören düzenlendi.

Haydar Aliyev Parkı'ndaki Haydar Aliyev büstünde gerçekleştirilen törene, Vali Nevzat Turhan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Tolgay, Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necati Kaya, Emniyet Müdürü Ramazan Kuzpınar, Defterdar Osman Koçaş, MHP İl Başkanı Oktay Aktaş ve çok sayıda daire amiriyle vatandaş katıldı. Vali Nevzat Turhan ve Başkonsolos Hasan Sultanoğlu'nun Haydar Aliyev büstüne çelenk koymasıyla başlayan törende konuşan Başkonsolos Hasan Sultanoğlu, "Bugün, Dünya Azerbaycanlılar'ın birlik ve beraberlik günüdür. Bugün tüm dünya ve Azerbaycan'da resmi olarak bayram gibi kutlanmaktadır" dedi.

Vali Nevzat Turhan da törenle ilgili yaptığı konuşmada, "Bugün, Azeri kardeşlerimizi daha fazla dayanışmaya, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ve onların bütün sorunlarını bir arada değerlendirmeye iten önemli bir gündür" diye konuştu. Tören daha sonra Haydar Aliyev büstüne kırmızı karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi. Törene, ayrıca Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu bir çelenk gönderdi.

Törenin ardından MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'na 31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Günü'nün bundan böyle Dünya Türklük Günü olarak anılması teklifinde bulundu. Bunun üzerine Başkonsolos Hasan Sultanoğlu, şunları söyledi: "Madem ki Ermeni diyasporası var, bizim diyasporalarımız da onlardan farklı olarak ülkelerimizin hayırlı işleri çalışması için bir arada olmak gerekiyor. Ama Ermeniler'in diyasporası hayata geçtiği günden Ermenistan'daki Ermeni halkını da kullanarak komşulara tecavüz, tarihi sahteleştirmek ve bunun gibi yakışmayan işlerle meşgul olmaktalar. Bizler de onun karşısında birleşip Türk dünyasının güçlenmesi için çalışmamız gerekiyor. Biz birleşirsek bizim hiçbir sorunumuz olmaz".

MHP İl Başkanı Oktay Aktaş'ın, "Dünya'da 250 milyon Türkçe dili konuşan Türk var. Dolayısıyla bunun bir çatı altında birleştirilerek yayılması hem Azerbaycan hem bizim hem de dünyadaki diğer Türkler'in tamamını birleştirecektir" demesi üzerine Başkonsolos Hasan Sultanoğlu, "Bu şekilde olursa artık dünyada hiç kimse Türk Dünyası'na kötü gözle bakamaz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 16:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?