8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Hacca giden ninesini gözyaşlarıyla uğurladı

Kars'tan 180 hacı adayı düzenlenen törenin ardından uğurlandı. Hacı adaylarını uğurlamaya gelenler arasında bulunan bir çocuk, hacca giden babaannesinin ardından sürekli ağladı. Tekbir ve dualarla uğurlanan hacı adaylarından en çok dua etmeleri istendi.

Hac ibadetini yapmak üzere Kars'tan kutsal topraklara hareket eden hacı adaylarının son kafilesi dün gece Merkez Camii'nde düzenlenen törenin ardından uğurlandı. Kars Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Kars Belediye Başkan Vekili Yaşar Keskin ve Kars İl Müftüsü İsmail Bayrak, AK Parti İl Başkanı Remzi Aras ile hacı adayları ve yakınlarının katıldığı uğurlama Merkez Camii bahçesinde yapıldı. 180 hacı adayı ile onları uğurlamaya gelen yakınları önce cami içinde birbirleriyle vedalaşıp dua etti, ağladı, ardından da cami bahçesine geçerek topluca dua etti.

Törende bir konuşma yapan İl Müftüsü İsmail Bayrak, hacıların ömürlerindeki en müstesna günlerini yaşadıklarını söyledi. "Ömrünüzdeki en önemli seyahate çıkmak üzeresiniz" diyerek sözlerine devam eden Bayrak, "Mekke-i Mükerreme'yi, Medine-i Münevvere'yi görmek, Kabe-i Muazzama'yı tavaf etmek üzere hazırlanmış bulunuyorsunuz. Daha önceki seminerlerde ifade ettiğimiz gibi hacca kaydolduktan itibaren ibadet ehlindensiniz. Bu hareketlerinizin ibadet olabilmesi için sizlere sabrı baştan beri tavsiye ettik. Sabreden zafere ulaşır, netice alır. Hac meşakkatler ile dolu olan bir ibadettir. Güzel bir hac yapabilmenin yegane çaresi sabır, metanet, Allah'a tevekkül, Allah'tan yardım istemek ve kafile başkanlarının, din görevlilerinin talimatlarına kayıtsız şartsız uymaktır" dedi.

Belediye Başkan Vekili Yaşar Keskin, Ankara'da olduğu için törene katılamayan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun mesajını okudu. Vali Yardımcısı Mehmet Öz de hacı adaylarından ülke, birlik, bütünlük, kardeşlik ve Kars için dua istedi. Ardından hacı adayları dualarla otobüse bindiler. Tam bu sırada hıçkırık sesleri fark edilen bir çocuk dikkatleri çekti. Hacca gidecek olan babaannesi için gözyaşlarına boğulan 8 yaşındaki Sefa Sancarbarlas, babasının kucağında otobüse sürekli el salladı. Babaannesinin de otobüsün camından torununa el sallamasının ardından iyice ağlayan küçük Sefa niçin ağladığı sorulduğunda ise konuşamadı.

Daha sonra otobüs tekbir sesleri arasında hareket etti. Hacı adaylarının yakınları bir süre otobüsün yanı sıra giderek el salladı.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 14:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?