8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Kars geceyi eksi 25 derecede geçirdi

Kars, dün geceyi sıfırın altında 25 derece soğukta geçirdi. Suları donan vatandaşlar toprağı kazabilmek için ateş yakarken, kurbanlık koyunlar ise aşırı soğuk nedeniyle ahırlara geri götürüldü.

Havanın bir anda soğuması Karslılar'ı zor durumda bıraktı. Dün akşam saatlerinde sıfırın altında 17 derece olan hava sıcaklığı saat 21.25'de eksi 24, saat 21.34'de ise eksi 25'e kadar düştü. Bir çok vatandaş aracını garaja çektiğinden dolayı hareket halindeki araç sayısında da bir hayli düşüş görüldü. Bazı vatandaşlar ise aracını park ettiği kaldırım kenarlarından günlerdir kaldırmadı. Özellikle gece saat 21.00 ile sabah 09.00 arasında araçların büyük bir çoğunluğu çalıştırılmadan bekletiliyor. Geceden başlayan soğuk sebebiyle sabahın erken vaktinde işe ve okula gidenler ile yolcular büyük sıkıntı çekti.

Şiddetli soğuğun hissedildiği kent merkezinde bir çok vatandaşın ev ve iş yerlerinin suyu donmaya başladı. Sabah kalktıklarında suların donduğunu görenler bir yandan da kazamadıkları toprak üzerinde ateş yakmaya başladı. Toprağın yumuşaması için yakılan ateşle birlikte devam eden kazı çalışmasının bazen saatleri bulduğuna işaret eden vatandaşlar, bundan böyle işlerinin zorlaştığını ve suların donmasıyla perişan olacaklarını söyledi.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kent merkezinde belirlenen bölgelerde satılan kurbanlıklar da aşırı soğuktan etkilendi. Sabahın erken saatinde kurbanlık koyunlarını pazara götüren vatandaşlar şiddetli soğuk nedeniyle koyunlarını yeniden ahırlara almaya başladı.
Soğuklar, esnafların da işini zorlaştırdı. Vitrin camlarının tamamen buzla kaplandığı iş yerlerinde soğuk telaşı başgösterirken, camlarda oluşan buzlu manzaralar ise kışın ne derece ağır geçeceğinin işareti oldu.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 18:58:42
Güncelleme :28 Aralık 2005 Çarşamba 19:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?