8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

THY'den 'acil iniş' açıklaması

Türk Hava Yolları (THY), Kars-İstanbul seferini yapan RJ-100 tipi uçağın Erzurum Havaalanı'na acil iniş yapmasıyla ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan "kısa devre kablolarının yandığı ve uçağın yola devam edemeyecek halde olduğu" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Kurumdan yapılan yapılan açıklamada, "Kars-İstanbul seferini yapan RJ 100 uçağında kalkıştan sonra Erzurum üzerine gelindiği sırada 5ABC-6ABC koltukları arasında bir koku hissedilmiş, bunun üzerine uçak Erzurum Havalimanı'na indirilmiştir. Teknik ekibin yaptığı incelemede kokuya neden olabilecek herhangi bir bulguya rastlanılmamış, uçağın uçuşuna engel bir durum olmamasına rağmen, uçak yolcu almadan İstanbul'a getirilmiştir. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda uçak teknik ekibimiz tarafından yeniden kontrolden geçirilmiş, bu kontrolde de herhangi bir koku ve kokuya neden olabilecek bir durumla karşılaşılmamıştır. Yapılan teknik kontrollerde sadece kokuya dayalı bir inceleme değil, ayrıntılı bir araştırma yapılarak motor, hava ve elektrik sistemleri incelenmiş, uçuşa engel herhangi bir durum tespit edilememiştir. Bunun üzerine uçak tarifeli seferlerine yeniden verilmiştir" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi : "Haberlerde sözü edilen 'ilk incelemede kokpitteki bazı kabloların kısa devre sonucu yandığı ve RJ-100 tipi uçağın yola devam edemeyecek halde olduğu ortaya çıktı' ifadeleri tamamen yanlış bilgiye dayanmaktadır. Uçakta kısa devre sonucu kabloların yanması kesinlikle söz konusu değildir. Kaldı ki, böyle bir olayda yüzlerce sigortayla kontrol edilen sistemin uyarı vermesi gerektiği de bilinen bir durumdur. THY, uçuş emniyeti söz konusu olduğunda en ince ayrıntıya bile hassasiyetle yaklaşmaktadır. Yaşanan son olayda da kokpit ekibimiz bütün ihtimalleri göz önünde bulundurarak hemen Erzurum Havalimanı'na iniş yapmıştır. Yanlış bilgilere dayalı ve doğrularla bağdaşmayan ifadelerin kullanılması havayoluyla seyahat eden insanların tedirginliğine neden olabilecek, havacılık sektörüne zarar verecektir."

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 17:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?