8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Yollarının açılmasına en çok çocuklar sevindi

Kars'ın merkeze bağlı Akdere köyünde bir haftadır kapalı bulunan yolun açılmasına en çok çocuklar sevindi. Köy Hizmetleri görevlilerinin ellerini öperek teşekkür eden çocuklar, sevinç çığlıkları attı.

Kars'a 18 kilometre uzaklıktaki Akdere köyünde yolların bir haftadır kapalı olduğu ihbarını alan Köy Hizmetleri ekipleri, 1 rotatif ve 1 greyderle saatler süren karla mücadele çalışmasına başladı. Kapalı bulunan yolun yaklaşık 3 kilometrelik bölümünün tamamen karla kaplandığı yola girmek isteyen bazı araçlar da kayarak kara saplandı. Yaklaşık 3 saat süren zorlu mücadelenin yanında gökyüzüne püskürtülen kar yığınlarının güneş yansımasıyla yere dökülmesi ise çalışmaya ayrı bir renk kattı.

Yolun açılmasıyla birlikte köye giren ekipleri öğrenciler karşıladı. Çocuklar, sevinç çığlıkları atarak memnuniyetlerini dile getirirken, görevlilerin de sırayla ellerini öptü. Köylerine öğretmen, doktor ve hatta hemşire bile isteyen çocuklar, yolun sık sık kapandığını ve bu sebeple Kars'a gidip gelemediklerini söyledi.

Köy Muhtarı Sakin Koyuncu, yollarının 1 haftadır kapalı olduğunu ifade etti. Müslüm Balcı isimli köylü ise yolun kapalı bulunduğu bir hafta içinde at üstünde dağ taş aşarak şeker ve çay aldıklarını, en büyük sıkıntının ise sigarasızlık olduğunu belirterek, "Çay, sigara ve şeker gibi ihtiyaçlarımızı at üstünde yakın köylere giderek karşılıyorduk. Şimdi de sağolsun Köy Hizmetleri yolumuzu açtı. Çok sevinçliyiz" dedi.

Köy Hizmetleri görevlisi İsmail Hakkı Akyıldırım ise özellikle Akdere köyünün 1 ayda en az 2 defa yollarının kapandığını, köyün engebeli arazi içinden geçtiğini ve bu sebeple kapanmaların sözkonusu olduğunu vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 17:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?