8
Eylül
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Halkların kucaklaşması

Kars 2. Kafkas Kültürleri Festivali, Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'nin fotoğraf ustalarının ortak açtıkları "Kafkasya'nın Genç Gözleri" isimli resim sergisiyle başladı.

Kars Belediyesi'nce düzenlenen festivalin bugünkü bölümünde Kars Sanat Merkezi'nde "Kafkasya'nın Genç Gözleri" isimli serginin açılışı Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Emniyet Müdürü Ramazan Kuzpınar tarafından yapıldı. Azerbaycan, Türkiye, Ermenistan ve Gürcistan'dan gelen 10 fotoğrafçının yaklaşık 30 fotoğrafıyla katıldığı resim sergisi büyük ilgi gördü. Özellikle Kafkasya ülkelerinin fotoğraf ustalarını dostluk, barış ve kardeşlik adı altında biraraya getirilmesinin amaçlandığı sergide insan, doğa ve yaşam şartları ön plana çıkarıldı.

Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, böyle bir serginin Kars'ta ilk kez yapıldığını söyledi. Başkan Alibeyoğlu, "Festival, halkları ve gençleri kucaklaştırıyor. Artık ırkçılığa karşı en büyük panzehir festivaller ve halkları biraraya getiren bu tür etkinliklerdir. Burada Kafkas ülkelerinden belki birbirleriyle barışık olmayan halkların çocukları birarada, kardeşçe etkinlikler düzenliyorlar. Kol kola halaylar çekiyorlar, ortak resim sergisi ve atölye çalışmaları yapıyorlar. Biraraya geliyor ve dostlukları pekiştiriyorlar. Halklar arasında bölgedeki barış adına, huzur adına çok önemli bir etkinliktir ve bu anlamda bizim için çok anlamlıdır" dedi.

Belediye Başkanı Alibeyoğlu ayrıca, 3 gün sürecek olan festival kapsamında Kafkas ülkelerinin halk dansları toplulukları, ressamları, yazarlarının da Kars'a geldiğini, vali ve belediye başkanlarının da Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde yürütülen proje kapsamında Kars'a geleceklerini söyledi.

Kafkas ülkelerinin fotoğrafçıları yan yana objektiflere poz verirken, gazetecilerin sorularını cevaplayan Ermenistanlı fotoğrafçı Karen Minaçyon ve Gürcistan'dan gelen İra Kurmayeva, Kars'a gelmekten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Karslılar'ın misafirperverliklerinden çok mutlu olduklarını belirtti. Ermenistan fotoğrafçısı Karen Minaçyon ayrıca, daha çok ilişkilerde bulunulması ve özellikle de gençlerin bu ilişkilere öncülük etmeleri gerektiğini ifade etti.

Minaçyon, "Politik bir düşünceye bakmadan milletleri ayırt etmeden kontak kurmak gerekiyor. Dostluk kurmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 15:03:31
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 10:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?