8
Eylül
2024
Pazar
YAŞAM

Çıplak ayaklı kardeşlere yardım yağıyor

Selim'e bağlı Gürbüzler Köyü'nde maddi imkansızlıklar nedeniyle yalın ayak okula giden kız kardeşlere, Türkiye'nin dört bir yanından yardım yağıyor. Karslı işadamı Yakup Demir, getirdiği ayakkabıları kız kardeşlerin ayaklarını silerek giydirdi.

Karslı turizm yatırımcısı işadamı Yakup Demir, Sibel ve Sinem Aydoğdu adlı kız kardeşlerin yalın ayakla okula gittikleri yolunda gazetelerde yer alan haberlerin üzerine harekete geçerek içinde gıda malzemelerinin de bulunduğu yardım paketlerini kendi aracıyla köye götürdü. Yolların çamur olmasıyla bir hayli güçlük çeken hayırsever işadamı Demir, kendisini karşılayan çocukların yardımıyla malzemeleri kız kardeşlerin evine götürdü. Demir, evde önce çocukları birer sandalyeye oturttu ve yanında getirdiği kışlık giyecekleri çocuklara giydirdi.

Elleriyle çocukların ayaklarını sildikten sonra kışlık botları giydiren Demir, daha sonra onları teker teker öperek başarılar diledi. Sibel ve Sinem Aydoğdu adlı kız kardeşler, yeni elbise ve ayakkabıya kavuşmanın sevincini yaşadı.

Ayaklarında bulunan eski terlikleri de çöpe atan kız kardeşler, Yakup Demir'in yardımlarıyla yeni ayakkabılarına kavuştuklarını kaydetti.

Aylardır çocuklara gözü gibi bakan babaanne Besra Aydoğdu da, yardımlardan bir hayli memnun kaldığını dile getirdi. Dilinden eksik etmediği duaların ardından yardımseverlere teşekkür ettiğini de ifade eden Besra Nine, şu ana kadar yaklaşık 10 ailenin telefonla aradığını ve yardım yapmak istediklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 16:43:27
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 16:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?