8
Eylül
2024
Pazar
YAŞAM

Eski hükümlünün feryadı

Kars'ta 4 yıl önce aftan yararlanarak cezaevinden çıktıktan sonra hükümlü kadrosuyla devlet hastanesinde temizlik işlerine alınan ve 2 ay önce bir hemşireyle aralarında geçen tartışma sonucu işine son verilen Cevdet Kazi, işsizlik bunalımından kurtulmak için yardım istedi.

Evli 3 çocuk babası olan Cevdet Kazi (34), bundan 4 yıl önce doğup büyüdüğü Sarıkamış'ın Balabantaş köyünde yer yüzünden tartıştığı köy muhtarı H.Y.'yi silahla vurarak öldürmüş ve cezaevine girmişti. Aftan yararlanarak 2001 yılında cezaevinden çıkan Cevdet Kazi, hükümlü kadrosundan Kars Devlet Hastanesi'nde temizlik şirketi tarafından işe alındı. Ancak hastanede doktorun isteği üzerine bir hastaya yardım dolayısıyla hemşire ile tartıştıktan sonra işine son verilen Cevdet Kazi yine bunalıma girince bu defa 15 gün önce AK Parti İl binasına giderek işe alınması konusunda yardımcı olmalarını istedi. Umduğunu bulamayan Kazi, parti binasında kendi vücudunu bıçakla yaraladı ve partide bazı malzemeleri dağıttı. İl Başkanı Remzi Aras, Kazi'ye yardımcı olacağını söyledi.

İş bulamayınca köyüne giden ve bu sırada köyde aralarında husumet bulunan bir genci tartışma sonrasında bıçaklayan Kazi, önceki gün Sarıkamış Sulh Ceza Mahkemesi'nde ifadesini verdi ve daha sonra serbest bırakıldı. "İşsizim ve bunalıyorum. Bana yardım edin" diyerek kapı kapı dolaşan eski hükümlü Cevdet Kazi, şunları söyledi:

"Ben bugüne kadar işlediğim suçları kabul ediyorum. En büyük suçumun cezasını da cezaevinde çektim. Ama ben hastanede temizlik işlerinde çalıştığım 4 yıl içinde kimseyle dalaşmadım, kimseye çatmadım, kimseyi rahatsız bile etmedim. Bu süre içerisinde tek bir suç bile işlemedim. Kimse de benden şikayetçi olmadı. Ne güzel çalışıp gidiyordum. Hemşireyle aramızda geçen tartışmaya kadar. Ben suç işlemek istemiyorum. Topluma kazanılmak, çoluk çocuğumun rızkını kazanmak istiyorum. 2 aydır işsizlikten dolayı anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Tek bir suç bile işlemek istemiyorum. Ben artık yalvarıyorum. Suç işlememek için yalvarıyorum. Ne olur bana yardım edin".

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 16:01:31
Güncelleme :7 Aralık 2005 Çarşamba 16:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol uyanik IP: 85.168.179.xxx Tarih : 7.12.2005 16:29:21
Bir yorum yazacaktim.Ancak vazgectim. Bunuda yorum sayarsaniz neala!!!!!!!!!!!!