8
Eylül
2024
Pazar
YAŞAM

Kara lastiklilerin Meryem'i

Kars'ta dedesinin adına yaptırılan okulun fakir öğrencilerine Meryem Tanrıverdi'nin gönderdiği bot ve spor ayakkabıları, çoğunluğu kara lastik giyen öğrencilere dağıtıldı.

Kars'ta babası Aydın Tanrıverdi adına okul yaptıran Bayram Tanrıverdi'nin İstanbul Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi 2. sınıf öğrencisi kızı Meryem Tanrıverdi (19), dedesinin adını taşıyan Aydın Tanrıverdi İlköğretim Okulu'nda okuyan dar gelirli 330 öğrenciye giydirilmek üzere bot ve spor ayakkabısı yardımı yaptı.

Bot ve spor ayakkabılarının öğrencilere dağıtılması için düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Burhan Baltacı, bu tür yardımların örnek bir hareket olduğunu, Meryem Tanrıverdi'nin dedesinin adı verilen okulun fakir öğrencilerine yardımda bulunmasının genç nesilde oluşan yardım duygularının ne boyutta artış gösterdiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Bu tür yardımların önemine değinen Müdür Baltacı, "İlimizde kendi içimizden çıkan hayırsever iş adamlarımız Kars'ımıza sahip çıkıyorlar. Gönül arzu ediyor ki, diğer hayırsever iş adamlarımız da Bayram Tanrıverdi gibi onun kızı Meryem gibi duyarlı olsunlar" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Burhan Baltacı konuşmasının ardından bot ve spor ayakkabılarının dağıtım işlemini bayan öğretmenlerin yapmasını istedi. Bayanların gözlerinin daha hassas olduğunu söyleyen Baltacı, "Onların bakımları yani baktıkları zaman bu çocuğun kaç numara giyebileceğini onlar daha iyi bilirler ve daha iyi tahmin ederler" demesinin ardından bayan öğretmenler kollarını sıvadılar ve öğrencileri tek tek giyindirdi.

Yeni bot ve spor ayakkabılarını almak için sırada bekleyen kara lastikli öğrenciler heyecanla sıranın kendilerine gelmesini beklerken, ayakkabılarını giyinenler ise öğretmenlerinin yardımıyla objektiflere poz verdi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 17:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?