8
Eylül
2024
Pazar
TUNCELİ

Kadın sorununa halaylı çözüm

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, sorunlarını dinlediği kadınlarla birlikte halay çekerek eğlendi.

Belediye konferans salonunda saat 12.30’da düzenlenen kokteyle katılan Tunceli Belediye Başkanı Songul Erol Abdil, kadınların sorunlarını dinledi. Kokteylde bir konuşma yapan Abdil, ildeki kadınların yaşadığı sorunları en aza indirmek ve çözüm yollarını bulmak istediklerini söyledi. Kadınları yaşadığı toplumun kalkınabilmesi için payına düşen sorumluluğu fazlasıyla taşımakta olduğunu belirten Abdil, "Açlık, sefalet işsizlik, cinsel taciz, işyerinde cinsel ayrımcılık, savaşlarda kötü muamele ve acı kadınların payına her zaman düşendir. Bu anlamda Tunceli’de kadının daha özgürleşmesi için belediye olarak birçok çalışma yaparak kadınlarımızı toplumun öncüsü yapacağız. Beni siz başkan yaptınız, ben de size söz verdiğim gibi belediye yönetimini siz kadınlara, gençlere, kuracağımız halk komiteleriyle size devredeceğim" dedi.

Toplantıya katılan kadınların sorularını da yanıtlayan Abdil, birahanelerde kadın garsonların çalıştırılmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Tunceli’de birahanelerde çalışan kadınlar ilde bir ahlaki çöküntü oluşturmaktadır. Biz hiçbir zaman kadının çalışmasına karşı değiliz, biz kadının meta olarak kullanılmasına karşıyız. Burada bütün yetkililere sesleniyorum bu kadınların topluma kazandırılması için çalışmalar yapmalıdır" şeklinde konuştu.

Kokteyle katılan kadınlar çalınan müziklerle birlikte halay çekerek gönüllerince eğlendiler. SHP’li başkan Songül Erol Abdil kadınlarla birlikte halayın başını çekerek uzun süre oynadı.

tunceli
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 09:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?