8
Eylül
2024
Pazar
TUNCELİ

Tunceli: Baraj karşıtları'ndan kefenli protesto...

Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan ve kendilerine "Munzur'un Delileri" olarak tanıtan bir grup ile Munzur Vadisi ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği'ne üye yaklaşık 500 kişi Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde Munzur Çayı'na yapılacak barajları protesto etmek almacıyla basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

Yeraltı Çarşısı üzerinde toplanan kalabalığın ortasında üzerinde Munzur, Botan, Fırat, Dicle, Ganj, Nil, Çoruh, Kızılırmak, Murat ve Botan yazılı kefenleri giyen 10 kişi, basın açıklamasını yapan Ali Haydar Demir'in etrafında çember oluşturdu. Ali Demir, "Unutmamalıyız ki akışına kelepçe vurulan her ırmak mutlaka bir uygarlığın yaşamını ve halkını temsil eder. Munzur'da yapılacak barajlarla sadece Munzur öldürülmeyecektir. Munzur'la birlikte ziyaretlerimiz, mezarlarımız, geçmişimiz, geleceğimiz öldürülecektir. Bu yüzden haykırıyoruz Munzur özgür akacak" dedi.

Sık sık "Katil Ata Holding Munzur'dan defol", "Şirketler Dersim'den defol", "Munzur onurumuzdur, onuruna sahip çık" sloganlarıyla kesilen açıklamada, uluslararası şirketlerin yaptıkları barajlar protesto edildi.

Basın açıklaması ardından ırmak adları yazılı kefenleri giyen "Munzur'un Delileri" yere yatarken diğer eylemciler ise 5 dakikalık oturma eylemi yaptı
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylem, olaysız sona erdi.

iha-tunceli
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2004 Salı 10:21:12
Güncelleme :20 Temmuz 2004 Salı 16:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?