16
Eylül
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Tunceli: Teröristlerin cenazeleri defnedildi...

Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçleri tarafından Tunceli’nin Pülümür İlçesi kırsalında öldürülen terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’e mensup 3 militandan ’Tekoşin’ kod adlı Ruhal Akyıldız ve ’Seyit Rıza’ kod adlı Erdal Morgül’ün cesetleri aileleri tarafından teslim alındı. Önceki gün Pülümür Sağlık Ocağı’ndan alınarak Tunceli Cemevi morguna götürülen 2 teröristin cenazeleri, saat 12.00’de 200 kişilik bir grup ve 2 militanın aileleri tarafından Cemevi’nden alındı. Mazgirt’in Güneşdere yol ayırımına kadar birlikte götürülen teröristlerden Erdal Morgül’ün cenazesi memleketi Bingöl’e götürüldü. Teröristlerden Ruhal Akyıldız’ın cenazesi ise Gelinpınar Köyü’ne götürülerek toprağa verildi.


Ruhal Akyıldız adlı teröristin cenaze töreni sırasında zaman zaman ’Güneşin yoldaşları ölümsüzdür’, ’Şehitler onurumuzdur’ sloganları atıldı. Slogan ve alkışlarla kesilen törende, DEHAP Tunceli İl Örgütü Başkanı Alican Önlü tarafından 1 dakikalık saygı duruşu yaptırıldı. Alican Önlü daha sonra yaptığı konuşmada, teröristlere için şehit ifadesini kullanarak, "Halkımızın başı sağ olsun. Her gün bir şehidimizi gömüyoruz. Bununla birlikte bu ülkede barışı kardeşliği ve özgürlüklerden de bir parça gömüyoruz. Şehitlerin bizden helallik istemesi için bir neden yok. Biz onlara borçluyuz. Bizden tek istekleri var, barış ve demokrasiyi yeşertmek. Ama hala savaş isteyenler var. Şehitlerimizin ve halkın 6 yıldır çağrısı bu ülkede ölümlerin değil barışın ve ortak bir yaşamın yeşermesidir. Bunun için canlarını verdiler. Bizde bunların anısına bağlı kalacağımız sözünü veriyoruz" dedi.

Konuşma sonrasında ’Tekoşin Yoldaş ölümsüzdür’ sloganları arasında, cenaze toprağa verildi. Diğer teröristin cenazesinin ise Pülümür Belediyesi tarafından toprağa verileceği öğrenildi.

iha-tunceli
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 02:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?