8
Eylül
2024
Pazar
TUNCELİ

Tunceli Ziraat Odası kuruldu

Tunceli Ziraat Odası (TZO) kuruldu. İki eski belediye başkanı, oda başkanı ve meclis başkanları seçildiler.

Tunceli Ziraat Odası’nın ilk genel kurulu, saat 10.00’da Tunceli eski Belediye Başkanı Mazlum Arslan’ın bürosunda yapıldı. Genel kurula, Elazığ Ziraat Odası Başkanı Necmettin Karabulut, Başkan Yardımcısı Bekir Şinasi Özdemir, Tunceli eski Belediye Başkanı Mazlum Arslan, Pertek eski Belediye Başkanı Tahsin Yıldırım katıldılar.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından, Elazığ Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Bekir Şinasi Özdemir, TSO’nun, Elazığ Ziraat Odası’nın genel merkezle yaptıkları temas sonucu kurulduğunu belirterek, "Üstü açık fabrika dediğimiz tarım sektörü elemanları olan çiftçilerimizin bundan böyle devlete ulaşmalarının en güçlü ve kısa yolu ziraat odaları olacaktır. Ziraat odaları, devlet ile köylü arasında bir köprüdür. Ben inanıyorum ki bundan böyle örgütlenen Tunceli çiftçisi daha güvenilir ve alternatif ürün yetiştirmeye başlayacak. Tunceli tarımı daha da gelişecek, belli bir aktivite kazanacaktır" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra yapılan seçim sonucunda oda başkanlığına Pertek eski Belediye Başkanı Tahsin Yıldırım, oda meclisi başkanlığına ise Tunceli eski Belediye Başkanı Mazlum Arslan getirildi.

TUNCELİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2004 Pazar 15:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?