16
Eylül
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Tunceli'de yatırımcıya bedava arsa

Tunceli’nin İnönü Mahallesi’nde, altyapı çalışmaları tamamlanmış olan Organize Sanayi Sitesi’nin 36 arsası, yatırımcılara bedava dağıtılacak. Bu amaçla Tunceli Valiliği toplantı salonunda, saat 14.00’de düzenlenen toplantıya Vali Mustafa Erkal, Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Sanayi Odası Başkanı A. Asker Güler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hıdır Belice ve çok sayıda yatırımcı katıldı.

Vali Erkal, toplantıda yaptığı konuşmada, Sanayi Sitesi arsalarının hangi şartlarla yatırımcılara tahsis edileceğini anlatarak, "Yaptığı yatırımla en az 10 işçi çalıştıran işyeri sahibi, 5 yıl süre ile vergiden muaf olacak. Elektrik harcamaları ve sigorta primleri, devletçe ödenecek. Bu avantajlarla üretilecek malların piyasadaki rekabet şansları yüksek olacak ve ilin ekonomisi önemli ölçüde canlanacak" diye konuştu.


Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı A. Asker Güler ise, "Arsa maliyetinin çok yüksek olduğu ilimizde bu tip yatırımların avantajları ortada. Bu nedenle odamız üyelerinden bu arsalara büyük talep var" dedi.


Toplantı sonunda hazırlanan arsa talep formları, yatırımcılara dağıtıldı. Yatırımcılar bu formları doldurduktan sonra, en kısa sürede Tunceli Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne verecek. Burada yapılacak değerlendirmenin ardından, arsa tahsis işlemlerine başlanacak.

iha-tunceli
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 12:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?