8
Eylül
2024
Pazar
TUNCELİ

'Tunceli'nin Sorunları' ele alındı

Tunceli Valiliği tarafından düzenlenen "Tunceli’nin Sorunları" konulu toplantıda Vali Mustafa Erkal, demokratik kitle örgütlerince son zamanlarda dile getirilen ’Tunceli’deki Hak ve Hukuk İhlalleri’ sorularına yanıt verdi.

Tunceli Valiliği tarafından, Halk Eğitimi merkezi binasında düzenlenen "Tunceli’nin Sorunları" konulu toplantıya , Vali Mustafa Erkal, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Öztürk, Emniyet Müdürü Osman Özkan, vali yardımcıları ve yatırımcı dairelerin müdürleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Erkal, bu yıl yapılan yatırımları ve gelecek yıl yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Daha sonra Tunceli İl Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker ilde PKK/KONRA-GEL ve diğer sol örgütlerle yapılan mücadeleyi ve ilde güvenlik açısında gelinen aşamayı anlattı.

Toplantının soru bölümünde ilk sözü alan Tunceli eski DEHAP İl Başkanı Ali Can Önlü ise, "Tunceli’nin Mazgirt İlçesi’nde halkın oylarıyla seçilen bir köy muhtarı, yüksek rütbeli bir askeri görevli tarafından niçin istifaya zorlandı? Eruh mitingine katılan iki öğretmen valilikçe niçin açığa alındı? Hozat’ta muhtarlara neden yüksek rütbeli bir askeri görevli tarafından hakaretler yapıldı? Köye dönüş için ayrılan bütçeden, helikopter pisti, araç tamiri olarak harcamaların yapıldığı söyleniyor" sorularını sordu. İl Genel Meclisi Üyesi Özgür Söylemez de, "Tunceli Merkez Aktuluk Köyü Robayik Mezrası’nda Güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmanın ardından ’Tayam’ ailesinin evine neden roket atıldı ve tarandıktan sonra eve neden Türk Bayrağı dikildi? Orası başka ülke toprakları mı? Yoksa orası fetih mi edildi? İlimizde döşenen mayınlar ne zaman temizlenecek?" sorularını yöneltti.

Soruları Tunceli Valisi Mustafa Erkal yanıtladı. Mazgirt’te istifa eden muhtarın istifasından 1 hafta sonra kızı teröristlerle girilen çatışmada ölü ele geçirildiğini ifade eden Vali Erkal, "Tehdit edildiklerini belirten muhtarların şikayet için Valiliğimize başvurmaları dikkat çekici. Olay yargıya intikal etmiş bu konuda kararı yargı verecek. PKK’nin kuruluş yıldönümüne katılan kamu görevlisine, kim ne yaparsa yapsın ben soruşturma açarım" dedi.

TUNCELİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 11:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?