8
Eylül
2024
Pazar
TUNCELİ

Tunceli'ye kadın belediye başkanı

Tunceli'de Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre SHP adayı Songül Erol Abdil kazandı. Abdil, 3 bin 820 oy ile toplam oyların yüzde 32'sini aldı.
Abdil, seçimi kazanmasının ardından yaptığı açıklamada "Kadınların yerel yönetimlerde etkin olmalarını istiyordum. Ancak kadınlar Türkiye çapında istediğim oranda kazanamadılar" dedi. Belediyelerin olumsuz çalışmalarından en çok bayanların etkilendiğini söyleyen Abdil, "Örneğin çocuk parklarının olmayışı en çok kadınları etkiler. Şiddetten en çok kadın payını alıyor. Ekonomik bağımsızlığı olmayan kadınlar yeterince söz sahibi olamıyorlar. Bu nedenle kadınların siyasette ve yerel yönetimlerde etkin rol almalarını çok önemli buluyorum" diye konuştu.
Songül Erol Abdil, 1972 yılında Hozat'ta doğdu. Tunceli Pertek Lisesi mezunu olan Abdil, 1990 yılından bu yana Ankara-Çankaya Belediyesi'nde görev yaptı. Bir dönem KESK Genel Yönetim Kurulu üyeliği yapan Abdil, İnsan Hakları Derneği ve çeşitli sivil toplum örgütlerinde aktif çalışmalar yürüttü. Tüm-Bel Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı iken istifa ederek belediye başkanlığına aday olan Abdil, evli ve çocuksuzdur.
TUNCELİ - İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 04:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?