İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Şanlıurfa ziyareti sırasında Şanlıurfa, Denizli ve Malatya'nın büyükşehir statüsüne kavuşması için çalışma yaptıklarını açıklaması, yıllardır büyükşehir olmayı bekleyen Denizli'de sevinçle karşılandı.
Sanayisi, turizmi ve tarımı ile Türkiye'nin en büyük 10 ekonomisi içerisinde kendisine yer bulan ve uzun yıllardır büyükşehir olmak için varını, yoğunu ortaya koyan Denizli nihayet isteğine kavuşacak. Ege Bölgesi'nin ikinci büyük kenti olan, dünyada bir eşi daha bulunmayan Pamukkale'si ve tekstildeki başarısı ile adından söz ettiren Denizli'nin büyükşehir statüsüne kavuşması için çalışma başlatılması kentte sevinçle karşılanırken, vatandaşlar Denizli'nin geç de olsa hakkını alacağını söylediler. 2009
yılında 13 belde ve 10 köyün Denizli Belediyesi'ne bağlanarak mahalle yapılmasının ardından Denizli'nin nüfusu 488 bin 768 oldu. İl nüfusu 926 bin 362 olan ve nüfusunun yarısı il merkezi sınırlarında yaşayan Denizli'nin büyükşehir olacak olmasının büyük avantaj olduğunu belirten vatandaşlar, "Denizli'den toplanan vergilerin yüzde 5'i artık şehirde kalacak. Planlama ve yatırım işleri artık kendisi yapacak. Denizli'nin büyükşehir olması çok önemli. Uzun yıllardır çok defa bu gündeme geldi ancak olmadı.
Ama Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci bu konuyu tekrar gündeme getirdi ve Denizli'nin büyükşehir olması için çaba sarfetti. Nihat Zeybekci'ye çok teşekkür ederiz. Bunu yapmak herkesin harcı değil. Bir çok il büyükşehir belediyesi olmak için çırpınıyor ama herkesi yapmıyorlar" dediler.
Denizli'nin sanayisiyle, nüfusuyla, üniversitesiyle büyükşehiri çoktan hakettiğini ancak nüfus veya bürokratik engeller sebebiyle bugüne kadar yapılmadığını ifade eden vatandaşlar, "Denizli Ege Bölgesi'nin incisi. Büyükşehir belediyesinin nimetlerinden istifa etmek bizim de hakkımız" dedi.