Denizlide koltuktan düşerek kolunu kıran 3.5 yaşındaki küçük kızın dirseğinde, Denizli Devlet Hastanesindeki ameliyatı sırasında gazlı bez unutuldu. Tedaviye cevap vermeyen küçük kız önce SSK Hastanesine, ardından da PAÜ Tıp Fakültesi İnceleme ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
Hastane doktoru, 2. ameliyatını yaptığı küçük kızın kolunda, ilk ameliyatı sırasında gazlı bir bezin unutulduğunu ortaya çıkardı. İlk ameliyatı yapan doktor ise, durumu yoğun iş temposuna bağladı.
İddiaya göre, Denizlide 1 Kasım 2004 tarihinde oyun oynarken kanepeden düşen Sinemis Barı (3.5), Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisine götüren baba Hakan Bar, kolun şiş olması nedeniyle antibiyotik tedavisinden 3 gün sonra ameliyat olması için tekrar Devlet Hastanesine getirdi.
Küçük Sinemis, Ortopedi Uzmanı Dr. Abdullah Eren tarafından ameliyat edildi. Ancak ameliyattan sonra çocuğun kolunda iyileşme görülmediği gibi tüm müdahalelere rağmen minik Sinemisin durumu kötüye gitti.
Bar, antibiyotiklere cevap veremeyen hale gelen çocuğu bu sefer de SSK Hastanesine götürünce buradaki yetkililer, çocuğu Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi İnceleme ve Araştırma Hastanesine sevk etti. PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Fahir Demirkan, 2 ay boyunca tedavi ettiği Sinemisi ameliyat etti. Yapılan 2. ameliyatta, Sinemisin kolunda Denizli Devlet Hastanesinde yapılan ilk ameliyatı sırasında gazlı bir bez unutulduğu görüldü. Sinemis, gazlı bezin alınmasından sonra tedaviye cevap vermeye başladı.
"YOĞUN İŞ TEMPOSU NEDEN OLDU"
Konu hakkında bilgi veren PAÜ Tıp Fakültesi Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Fahir Demirkan, "Dirseğinde kırık tedavisi başka hastanede yapılmış, kırık kaynamış; ama akıntısı vardı. Enfeksiyon kaynağı söz konusu idi, birikmiş olan cerahati boşaltıp, antibiyotik tedavisine başladık. Fakat antibiyotik tedavisi ile durumun düzelmediği gözlendi. Yaklaşık 1.5-2 aylık bir antibiyotik tedavisine rağmen, durumu düzelmeyince tekrar ameliyata aldık, ameliyat sırasında bizim kanamaları önlemek için kullandığımız gazlı bezin unutulmuş olduğunu fark ettik, gazlı bezi çıkardık, hastamızın durumu şimdi düzelmeye başladı, çocuk gazlı bezi çıkarınca antibiyotiğe cevap vermeye başladı. Gazlı bezin üzerinde filmlerde görülebilen işaretin olmaması nedeniyle olayı geç fark etmemizin temel nedenidir. İşaret olsa idi çocuk sağlığına daha erken kavuşabilirdi" dedi.
Baba Hakan Bar ise, "1 Kasım 2004te çocuk düşerek kolunu kırınca acilen Denizli Devlet Hastanesine götürdük. Dirseğinin kırıldığını söylediler. Şişlik vardı, şişliğini inmesi için 3 gün bekledik. Ameliyat oldu. Geçmeyince tedaviyi yapan doktora götürdük. Sonra kızarak SSK Hastanesine götürdüm, onlar da PAÜye sevk etti. 3.5 ay oldu, neler çektiğimi bir çeken bir de Allah bilir, ilaç lazım oluyor, SSKya gidiyoruz, damar yolu bulunmadığı için çok sıkıntı çektik. İlk defa dün çok sevindik gazlı bezin çıktığını söyledikleri zaman. 10 güne kadar yaranın kapanacağını bildirdiler. Doç. Dr. Fahir Demirkan, Dr. Semih Akkaya, Dr. Fatih Tonkaz a teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Öte yandan ameliyat sırasında küçük Sinemisin kolunda gazlı bezi unuttuğu iddia edilen Denizli Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Abdullah Eren ise, çok büyük üzüntü içinde olduğunu dile getirerek, "Kırık nedeniyle başvuran hastamızın, sevdiğimiz bir arkadaşımızın kızıydı, başarılı bir operasyon yaptık. Olmaması gerekirdi; ama çok yoğun çalışılan hastanelerde, iş yoğunluğunun getirdiği bir sonuç bu. Röntgende görünebilir işaretli gazlı bez kullanma imkanımız olmadığından bu tür bir sonuçla karşılaşmış bulunmaktayız. Hastaya çok zararlı bir sonuç olmamasına rağmen, tedavi süresinin uzamış olması açısından bir hekim olarak fazlasıyla üzüldüm" diye konuştu.